Pierogi cu afine și smântâna / Colțunași / Pelmeni / Jiaozi / Piroște

( 5 out of 5 )
Loading...
  • 60 bucYield
  • -6 pServings+
  • 30 mPrep Time
  • 5 mCook Time
  • 35 mReady In
Print Recipe

Zilele trecute mi-am adus aminte de Varșovia, însă odata cu Varșovia si de vestitele Pierogi cu afine și smântâna! Și de fiecare data când ma gândesc la excursiile pe care le-am făcut le undeva e musai sa asociez țara sau orașul cu ceea ce am mancat :))) defect profesional.
Am comandat de mâncare și vroiam sa mănânc și ceva dulce de prin partea locului însă ospătarul nu vorbea engleză si bineînțeles ne-am inteles mai mult prin semne. Mi-a recomandat la desert “pierogi” și pentru ca nu știam ce sunt am zis nu și am comandat un mouse de ciocolata.
In timp ce serveam felul meu de mâncare un alt ospătar trecea cu ceva care arata foarte bine… nu știam ce e, dar am aflat tocmai de la masa vecina ca sunt pierogi cu afine și smântâna, așa ca am mancat doua deserturi, mouse-ul și pierogicu afine ai smantana :)))
Pierogi sunt de fapt colțunașii noștrii tradiționali, cu diferite umpluturi și se găsesc in mai toate bucătăriile de prin Rusia, Slovacia, China, Turcia, Nepal, etc, fiecare având denumirile lor. Polonezii ii considera o mâncare naționala.
De atunci mi-a tot stat gândul la ele. Așa ca zilele acestea m-am documentat și am făcut pierogi sau colțunași in doua variante. Una traditionala fierți și serviți cu smântâna și zahar pudra iar cealaltă dați prin pesmet prăjit ca la gomboti.

Ingredients

  • Pentru aluat
  • Pentru umplutura
  • Pentru servit

Step by step method

  • Punem toate ingredientele de la punctul 1 intr-un bol și amestecam pana obținem un aluat. Aluatul trebuie sa fie destul de moale, sa nu mai adăugați faina, numai dacă chiar nu se poate lucra cu el. Lăsam la odihnit jumătate de ora.

  • După care, pe un plan de lucru presărat cu faina vom întinde aluatul cu o grosime de 2,5-3 mm. Decupam cu o forma cu diametrul de 8 cm. Punem zahar brun și afine înăuntru atât cât sa putem lipi marginile după care dam forma de dantelă. Așezăm pierogile pe o planșă tapetata cu faina.

  • Punem o oala cu apa și sare la fiert, după care fierbem pierogile timp de 3 minute. Le scoatem pe o sita sa se scurga după care le dam prin unt și le servim calde cu smântâna, zahar pudra și afine proaspete. Eu le-am făcut și cu pesmet , simplu nu-i așa? Acum va las și va urez spor la treaba și pofta buna!

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. mai multe informații

Setările de coockie pe acest website trebuie setate pe "permite coockies" pentru a vă putea oferi cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă continuați să folosiți acest website fără a schimba setările de coockie sau apăsați pe "Accept" înseamnă că sunteți de acord cu ele.

Închide