Piure de castane, vanilat și aromat

( 3.6 out of 5 )
Loading...
  • -1,5 kg Servings+
  • 60 mTimp de preparare
  • 60 mTimp de gatire
  • 2:0 hGata in
Print Recipe

Piure de castane, vanilat și aromat

Unele din cele mai frumoase din amintiri din copilărie, erau duminicile, și fără excepție după ce veneam de la biserică ne opream la cofetărie. Cu mic cu mare ne holbam la vitrina plină ochi de prăjituri care mai de care, deși fiecare în sinea noastră știam ce ne dorim, doar că ne uitam ca nu cumva să apără vreo noutate și să o ratăm. Așa s-a întâmplat și prima data când niște cupe de inox, cele în care serveam înghețata de obicei conțineau altceva, o cremă și niște frișcă. Am întrebat repede ce e acolo și răspunsul a venit promt “piure de castane cu frișcă” Am fost tare nerăbdător să gust, să văd cu ce se mănâncă :)))

Am rămas îndrăgostit de acel piure cu gust ușor de vanilie, ușor dulce și cu frișcă naturală., dar si de gustul si aroma castanelor.

Astăzi plimbându-mă printr-un supermarket, am văzut castanele și instant am zis ca trebuie să fac ceva cu ele, am făcut o prăjitură căreia i-am dat numele de Castana fermecată pe care musai mai trebuie să-l mai fac încă o dată și nu pentru că nu a ieșit bun, ci pentru că nu am mai avut ce poza, și bineînțeles piure cu frișcă, iar amintirile dulci din copilărie, au revenit instant.

Rămâneți alături pentru lista ingredientelor și modul de preparare pas cu pas.

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Cum se face piureul de castane obținut prin fierbere?

Ingredinete:

  • 1,3 kg castane coajă
  • 500 g zahăr tos
  • 800  ml apă
  • 1 praf de sare
  • 1 lingură extract de vanilie sau 1 baton

Mod de preparare:

Curățăm coaja castanelor, făcând câte 2 X-URI pe fiecare parte a castanei, după care tragem coaja afară.

Punem o oală cu apă la fiert și le opărim de 3 ori, lăsându-le să fiarbă câte 2 minute din momentul în care castanele au început să fiarbă.

Punem din nou castanele la fiert în cei 700 ml de apă cu batonul sau extractul de vanilie, sarea și la primul clocot adăugăm și zaharul tos. Fierbem pentru 25-30 de minute.

Fierbinți le punem într-un blender cu tot cu siropul obținut până obținem un piure fin și cremos. Nu vă faceți că va ieși mai moale, se va întări după răcire.

Putem folosi pentru prepararea faimosului desert, piure de castane cu frișcă sau pentru alte deserturi. De aici nu îmi rămâne decât să vă urez spor la treabă și poftă bună!

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password