O pizza mai bună și mai delicioasă ca pizza Siciliana cu aluat fără frământare, nu am mâncat, blat moale și pufos ca la mama ei acasă.
Da, într-adevăr această rețetă de pizza te va uimi, se face atât de repede și poate fii atât de versatilă încât nu ai nevoie decât de Ingredientele clasice. Aluatul este fără frământare, iar toppingul la alegerea fiecăruia dintre noi. Și cum spuneam că aluatul este foarte ușor de făcut și nu ai nevoie de a frământa la el până se dezvoltă glutenul și a-l potrivi ca elasticitate și multe altele, este gata în mai puțin de 5 minute. Așadar nu merită să mai aștepți cu orele comanda de pizza, pentru că de azi o poți face acasă, în confortul tău, iar ingredientele pentru topping ți le alegi singur.
Blat pufos și moale, totul îmbinat cu un sos de roșii făcut acasa cu oregano și ulei de măsline, face ca această rețetă să fie cu mult peste ceea ce găsim în comerț sau pe delivery. Așadar de aici vă invit să Rămâneți alături pentru lista ingredientelor, dar și pentru modul de preparare simplu și rapid.
Pentru multe alte rețete cu sau fără carne ori preparate de post și multe altele, găsiți în secțiunea gustări, click aici sau pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.
Ingrediente:
Ingrediente pentru topping, eu am pus ce am avut prin frigider, dar puteți pune și dumneavoastră la fel:
Ingrediente pentru sosul de roșii:
Mod de preparare pentru aluat:
Punem apa călduță împreună cu zahărul, drojdia și o amestecăm. Lăsăm 10 minute să se activeze.
Într-un castron punem făina cu sarea, adăugăm drojdia activată și uleiul de măsline. “Frământăm” cu ajutorul unei spatule sau cu o lingură de lemn până se omogenizează.
Punem o folie peste castron și lăsăm 20-25 de minute la loc călduț sau până își dublează volumul.
În timp ce aluatul stă la a doua dospire punem roșiile în bulion într-un castron cu sarea, piperul, oregano, ulei de măsline și le mixăm cu ajutorul unui blender.
Preîncălzim cuptorul la 220 de grade Celsius.
Tapetăm o tavă de cuptor de 27/35 cm, cu hârtie de copt.
Ungem hârtia de copt cu puțin ulei, răsturnăm aluatul și îl întindem cât se poate de uniform cu mâna pe toată suprafața tăvii.
Punem 4-5 linguri de sos și îl distribuim și pe acesta uniform. Adăugăm jumătate din cantitatea de mozzarella dată pe răzătoarea cu ochiuri mari.
Adăugăm peste mozzarella ingredientele alese pentru topping și restul de mozzarella.
Dăm tava la cuptor acoperită pentru 20 de minute, după care scoatem capacul și o mai lăsăm încă 5-7 minute pentru a se forma crusta.