Azi facem Plăcintă întinsă cu vișine și brânză dulce ca tare de mult nu am mai pregătit această plăcintă, dar uite că i-a venit rândul să o pun pe masă. Și nu, nu o făceam dacă Alex nu ar fi cumpărat din supermarket plăcinta de Turnu de care este îndrăgostit.
Așadar m-am pus pe frământat și rezultatul m-a uimit și pe mine, deși nu aveam o rețetă fixă, am făcut totul la ochi însă pentru a vă putea da o rețetă cât mai exactă am cântărit ingredientele înainte de folosirea lor și uite că rezultatele au apărut cu mult peste ceea ce ne așteptam să obținem.
Acum vă invit să citiți cu atenție rețeta care este detaliată pas cu pas și să vă apucați și dumneavoastră de treabă.
Ingrediente pentru aluat:
600 ml apă
1 linguriță de sare
3 linguri de oțet alimentar de 9 grade
900 g faină albă tip 000
200-250 ml ulei
Ingrediente pentru umplutură
1 kg brânză dulce grasă bine scursă
200 g zahăr tos
Coaja răzuită de la o lămâie
500 g vișine proaspete sau congelate
50 g griș de grâu
4 linguri griș de grâu
Zahăr pudră pentru deasupra
Mod de preparare pentru aluat
Într-un castron cernem făina și facem o gaură în mijlocul ei.
Adăugăm apa, sarea, oțetul și frământăm un aluat care trebuie să fie moale și elastic, fără a se prinde foarte tare de mână. Lăsăm aluatul să se odihnească timp de jumătate de oră, acoperit cu o folie de prospețime.
Împărțim aluatul în 4 părți egale, dăm forma bilelor și le punem într-o tavă cu tot uleiul din rețetă. Ungem bine toate cele 4 bile și lăsăm la odihnit încă jumătate de oră.
Mod de preparare pentru crema de brânză
Punem brânza împreună cu zahărul, coaja de lămâie și grișul într-un castron. Omogenizăm și dăm deoparte.
Asamblare
Preîncălzim cuptorul la 200 de grade.
Tapetăm 2 tavi mari de cuptor cu hârtie de copt.
Pe un plan de lucru uns bine cu ulei scoatem câte o bilă pe care o întindem ușor prin presare din centru spre exterior, apoi tragem marginile astfel încât să obținem un dreptunghi cu dimensiunile de 70/50 cm.
La baza de jos a aluatului întindem 1/4 din totalul de cremă de brânză și 1/4 din vișinele scurse plus o lingură de griș peste vișine. Ungem toată suprafața aluatului cu ulei. Rulăm aducând marginea de jos peste aluat apoi prin rostogolire. Nu rulați strâns, lăsați mai lejer.
Astfel ruloul obținut îl îndoim în două și îl punem pe o tavă mare de cuptor tapetată cu hârtie de copt, îl ungem cu ulei. Facem la fel și cu celelalte 3 bucăți de aluat și coacem câte 2 ștrudele într-o tavă pentru 22-25 de minute sau până se rumenesc frumos.
Servim cu sau fără zahăr pudră, să ne fie de folos!
Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.