Plăcintă rulată cu vișine și iaurt

( 5 out of 5 )
Loading...
  • -40-45 pServings+
  • 20 mTimp de preparare
  • 60 mTimp de gatire
  • 1:20 hGata in
Print Recipe

Plăcintă rulată cu vișine și iaurt

Poate cea mai simplă și mai rapidă plăcintă pe care am făcut-o în ultima vreme dar cu siguranță una din cele mai gustoase.

Practic ai nevoie de niște foi de plăcintă, iaurt grecesc cu 10% grăsime, vișine și câteva adiacente ca să obții un desert spectaculos atât din punct de vedere vizual cât și gustativ.

Inspirația plăcintei de azi e din colecția de rețete cu foi de plăcintă pe care le-am publicat și le care le regăsiți pe site și vă asigur că niciodată nu veți da greș, indiferent că e dulce sau sărat și pe care vi le recomand cu toată încrederea!

Azi a venit vremea celui cu vișine și iaurt grecesc însă cu puține modificări, pe care le puteți face și dumneavoastră în funcție de gustul fiecăruia!

Pot spune că sunt efectiv îndrăgostit de această plăcintă dulce-acrișoară, a fost dragoste la prima vedere, dacă pot spune așa. Și de atunci am făcut-o de ‘n ori și nu cred că vreodată o să mă satur! În cele ce urmează veți regăsi detaliile rețetei descrise pas cu las pentru o reușită garantată.

Cum facem Plăcintă rulată cu vișine și iaurt?

Ingredinete pentru umplutură

1 pachet foi plăcintă

100-120 ml ulei sau 120 g unt pentru uns tava și foile

8 ouă întregi

1 kg de iaurt grecesc cu 10% grăsime 

150 g griș de grâu

750 g vișine fără sâmburi, scurse de excesul de suc, nu le presați, atât cât se elimină în mod natural

300 g de zahăr tos

1 lingură extract de vanilie

Un praf de sare

Zahăr pudră pentru ornat

Mod de preparare:

Preîncălzim cuptorul la 170 de grade Celsius.

Ungem o tavă de cuptor de cuptor de 25/35 cu unt. Într-un bol încăpător vom pune ouăle, extractul de vanilie, sarea și zahărul, amestecăm până se topește zahărul și adăugăm iaurtul.

Încorporăm grișul și omogenizăm.

Într-un pachet de foi de plăcintă sunt cel puțin 12 foi, maximum pe care eu l-am găsit a fost de 15, asta depinde de brandul pe care îl folosiți. Important e să le împărțim în 3.

Facem 3 ștrudele din câte 4-5 foi. Punem o foaie pe care o ungem cu unt, a doua foaie, iar unt și tot așa până avem minim 4 foi. Distribuim câte o treime din cantitatea de vișine și rulăm astfel încât să obținem un rulou lejer. Adică să nu fie strâns tare și continuăm la fel și cu celelalte 2.

Punem rulourile obținute în tava unsă cu unt și turnăm compoziția de iaurt peste, având grijă să o uniformizăm și ștrudelele să fie acoperite.

Dăm tava la cuptor pentru 55-60 de minute sau până se rumenește frumos și face o burtă la mijlocul tăvii. Lăsăm să se răcească în tavă, după care pudrăm cu zahăr și putem servi.

Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie. 

necunoscut.jpg

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

2__#$!@!#__necunoscut.jpg

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password