Prăjitura Albatros cu vanilie și migdale

( 5 out of 5 )
Loading...
Prăjitura Albatros cu vanilie și migdale
  • -16-18 pServings+
  • 40 mTimp de preparare
  • 40 mTimp de gatire
  • 1:20 hGata in
Print Recipe

Prăjitura Albatros cu vanilie și migdale

Prăjitura Albatros cu vanilie și migdale este spectacolul oferit de niște ingrediente simple dar pline de savoare.

Prăjitura Albatros cu vanilie și migdale

Această prăjitură rafinată îmbină perfect textura fină a blaturilor din făină de migdale, crocantul intens al caramelului și cremozitatea delicată a cremei de vanilie. Blaturile cu făină de migdale, ușor aerate și aromate, oferă o bază moale, dar plină de gust, evidențiind dulceața subtilă a migdalelor.

Prăjitura Albatros cu vanilie și migdale

Crocantul de caramel adaugă un contrast plăcut, cu note intense de zahăr ars, oferind fiecărei îmbucături o textură surprinzătoare. Între straturile bogate, crema de vanilie aduce un echilibru perfect, fiind fină, catifelată și parfumată cu vanilie naturală.

Prăjitura Albatros cu vanilie și migdale

Împreună, aceste elemente creează o prăjitură sofisticată, în care aromele și texturile se completează armonios, oferind o experiență dulce irezistibilă.

Prăjitura Albatros cu vanilie și migdale

Cum facem Prăjitura Albatros cu vanilie și migdale

Ingrediente pentru blaturi:

  • 9 ouă întregi
  • Un praf de sare
  • 80 ml apă rece
  • 270 g zahăr tos
  • 180 g făină de migdale
  • 100 g făină albă tip 000
  • 1/2 linguriță bicarbonat de sodiu

Ingrediente pentru cremă:

  • 700 ml lapte
  • 3 ouă întregi
  • 200 g zahăr tos
  • 30 g zahăr vanilat sau o păstaie de vanilie
  • 100 g făină albă tip 000

Ingrediente pentru caramel:

  • 170 g zahăr tos

Ingrediente pentru decor:

  • 300 g smântână din lapte pentru frișcă cu 35% grăsime
  • 60 g zahăr pudră
  • 50 g fulgi de migdale copți

Mod de preparare pentru crema de vanilie:

Într-o crăticioară punem laptele la foc mediu până ajunge în punctul de fierbere.

Punem ouăle împreună cu zahărul, făina, zahărul vanilat și le mixăm până se deschide la culoarul are.

Prăjitura Albatros cu vanilie și migdale

Turnăm laptele fierbinte peste compoziția de ouă și omogenizăm.

Prăjitura Albatros cu vanilie și migdale

Punem compoziția înapoi în cratiță și fierbem la foc mare minim amestecând în continuu până se îngroașă bine și da primele clocote.

Prăjitura Albatros cu vanilie și migdale

NOTĂ: Fierbeți la foc mic și amestecați într-una ca altfel riscat să se facă cocoloașe.

Răciți la temperatura camerei amestecând din când în când să nu facă pojghiță sau puneți o folie direct în contact cu suprafața cremei.

Mod de preparare pentru blat:

Separăm ouăle.

Tapetăm 2 tăvi de cu hârtie de copt de 32/34 cm.

Preîncălzim cuptorul la 180 de grade Celsius.

Într-un castron punem ingredientele uscate și le amestecăm.

Prăjitura Albatros cu vanilie și migdale

Batem albușurile cu un praf de sare până obținem o bezea lejeră după care adăugăm treptat zahărul și mixăm până bezeaua devine fermă, lucioasă iar zahărul este complet topit.

Prăjitura Albatros cu vanilie și migdale

Mixăm gălbenușurile cu bicarbonatul până se deschid la culoare.

Prăjitura Albatros cu vanilie și migdale

Adăugăm apă și omogenizăm.

Prăjitura Albatros cu vanilie și migdale

Încorporăm amestecul de gălbenușuri în albușuri și amestecăm ușor.

Prăjitura Albatros cu vanilie și migdale

Adăugăm ingredientele uscate în două tranșe și amestecăm lejer cu o spatulă cu mișcări largi de sus în jos până compoziția devine omogenă.

Prăjitura Albatros cu vanilie și migdale

Împărțim în două părți și o turnăm în tăvi. Nivelăm și dăm ambele tăvi la cuptor pentru 22 de minute.

Prăjitura Albatros cu vanilie și migdale

Scoatem din cuptor și lăsăm să se tempereze vreo 5 minute în tava în care s-a copt după care transferăm pe un grătar și lăsăm să se răcească complet.

Mod de preparare pentru zahărul caramel:

Punem zahărul într-o crăticioară la foc mic și îl lăsăm să se caramelizeze până prinde culoarea chihlimbarului.

Prăjitura Albatros cu vanilie și migdale

Tăiați blaturile în două părți egale și turnați caramelul deasupra cu o lingură în fir subțire și întindeți cât de bine puteți să fie subțire și uniform. exact cum se vede în fotografie. Le puteți tăia pe lung sau pe lat, cum vă place.
Prăjitura Albatros cu vanilie și migdale

Asamblare:

Într-un castron batem untul până se albește ușor. Încorporăm treptat crema mixând până la încorporarea acesteia și va trebui să obținem o cremă fină, aerată și lucioasă.

Prăjitura Albatros cu vanilie și migdale

Scoatem 250 g din cremă afară iar restul o împărțim în 3 părți egale.

Punem un blat cu caramel, o parte de cremă, iar blat cu caramel și tot așa până terminăm cu cele 250 de grame de cremă pe care am păstrat-o.

Prăjitura Albatros cu vanilie și migdale

Nivelați bine și dați la rece peste noapte.

A doua zi punem smântâna rece cu zahărul pudră într-un castron și o batem până obținem o frișcă consistentă și aerată. Nu mixați mai mult ca riscați să se taie.

Prăjitura Albatros cu vanilie și migdale

Decorăm partea superioară cu frișcă și presărăm fulgii de migdale după care o putem tăia și servi. Spor la treabă și poftă bună!

Prăjitura Albatros cu vanilie și migdale

Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie. 

necunoscut.jpg

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

2__#$!@!#__necunoscut.jpg

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password