Prăjitura Baloo cu nucă și vișine un deliciu cu completat cu o cremă fină de vanilie poarte numele ultimului cățel adoptat și am încercat să aduc toate culorile și personalitatea lui în acest desert minunat.
Inspirată din dulciurile copilăriei, dar cu un twist modern, Prăjitura Baloo este un desert bogat și echilibrat, creat pentru cei care iubesc gusturile complexe și texturile contrastante.
Straturi fragede de aluat se împletesc cu nucă măcinată, vișine acrișoare și bucăți fine de ciocolată, oferind o combinație irezistibilă de crocant, fructat și catifelat. La mijloc, un strat fraged uns cu gem aromat creează o punte perfectă către o cremă fină de vanilie, care aduce un plus de delicatețe fiecărei îmbucături. Totul este încununat cu o bezea ușoară, presărată cu mac, care oferă un final crocant și aerat.
Prăjitura Baloo este un desert generos, cu personalitate, ideal pentru momente speciale sau pur și simplu atunci când vrei să te răsfeți cu ceva cu adevărat bun.
Acum vă invit să rămâneți alături pentru lista ingredientelor dar și a modului de preparare detaliat pas cu pas.
Ingrediente pentru aluatul fraged:
Ingrediente pentru bezeaua cu mac:
Ingrediente pentru crema de vanilie cu unt:
Mod de preparare pentru foile din aluat fraged:
Preîncălzim cuptorul la 170 de grade Celsius.
Într-un castron punem gălbenușurile împreună cu zahărul, sarea și le mixăm până zahărul este complet topit.
Dizolvăm bicarbonatul de amoniu în smântână.
Adăugăm untul și amestecul de smântână care trebuie să fie moale la temperatura camerei, smântâna și omogenizăm.
Încorporăm făina și amestecăm cu o spatulă până compoziția devine omogenă și uniformă. Nu e nevoie de frământat cu mâna.
Împărțim aluatul în 3 părți egale și întindem 3 foi cu dimensiunea de 28/24 cm. Le înțepăm din loc în loc cu furculița. Le dăm deoparte.
Mod de preparare pentru bezeaua cu mac:
Într-un castron punem albușurile împreună cu praful de sare și le batem până obținem o consistență aerată. Adăugăm zahărul treptat și batem în continuare până bezeaua este fermă, lucioasă și zahărul complet topit.
Încorporăm și amidonul și batem până și acesta este distribuit uniform.
Adăugăm semințele de mac, amestecăm ușor și dăm deoparte.
Pe 2 foi distribuim nuca, vișinele și ciocolata.
Apoi împărțim bezeaua în două, o distribuim peste și nivelăm. Dăm la cuptor pentru 25 de minute.
A treia foaie o ungem cu dulceață și presărăm biscuiții deasupra. O dăm la cuptor pentru 12-14 minute sau cât este nevoie să se rumenească ușor pe margini.
Le scoatem din cuptor si le transferăm pe grătare și le lăsăm să se răcească complet.
Mod de preparare pentru crema de vanilie:
Dizolvăm amidonul cu făina în 150 ml de lapte.
Adăugăm gălbenușurile și omogenizăm.
Restul de lapte îl punem la fiert împreună cu zahărul și praful de sare. Când ajunge în punctul de fierbere adăugăm în fir subțire compoziția de gălbenușuri amestecând continuu până să fiarbă și din acel moment încă 5 minute pe foc amestecând continuu. O lăsăm să se răcească la temperatura camerei ori punând o folie deasupra ori amestecăm din când în când să nu facă pojghiță.
Spumăm untul și adăugăm treptat din crema fiartă dar rece până obținem o cremă fină, aerată și lucioasă.
Asamblare:
Punem un blat cu bezea, o treime din cremă, a blatul uns cu dulceață, iar o treime din cremă, al doilea blat de bezea și ultima parte de cremă.
Decorăm după imaginație, eu am pus un praf de aur comestibil dar puteți să puneți ciocolată răzuită, nucă coaptă, etc.
Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.