Prăjitura Baloo cu nucă și vișine un deliciu cu blaturi fragede cu bezea și mac și o cremă fină de vanilie

( 0 out of 5 )
Loading...
Prăjitura Baloo cu nucă și vișine
  • -20 pServings+
  • 50 mTimp de preparare
  • 30 mTimp de gatire
  • 1:20 hGata in
Print Recipe

Prăjitura Baloo cu nucă și vișine

Prăjitura Baloo cu nucă și vișine un deliciu cu completat cu o cremă fină de vanilie poarte numele ultimului cățel adoptat și am încercat să aduc toate culorile și personalitatea lui în acest desert minunat.

Prăjitura Baloo cu nucă și vișine

Inspirată din dulciurile copilăriei, dar cu un twist modern, Prăjitura Baloo este un desert bogat și echilibrat, creat pentru cei care iubesc gusturile complexe și texturile contrastante.

Prăjitura Baloo cu nucă și vișine

Straturi fragede de aluat se împletesc cu nucă măcinată, vișine acrișoare și bucăți fine de ciocolată, oferind o combinație irezistibilă de crocant, fructat și catifelat. La mijloc, un strat fraged uns cu gem aromat creează o punte perfectă către o cremă fină de vanilie, care aduce un plus de delicatețe fiecărei îmbucături. Totul este încununat cu o bezea ușoară, presărată cu mac, care oferă un final crocant și aerat.

Prăjitura Baloo cu nucă și vișine

Prăjitura Baloo este un desert generos, cu personalitate, ideal pentru momente speciale sau pur și simplu atunci când vrei să te răsfeți cu ceva cu adevărat bun.

Prăjitura Baloo cu nucă și vișine

Acum vă invit să rămâneți alături pentru lista ingredientelor dar și a modului de preparare detaliat pas cu pas.

Prăjitura Baloo cu nucă și vișine

Cum facem Prăjitura Baloo cu nucă și vișine

Ingrediente pentru aluatul fraged:

  • 6 gălbenușuri
  • 100 g zahăr tos
  • Un praf de sare
  • 160 g unt cu minim 80% grăsime
  • 50 g smântână
  • 10 g bicarbonat de amoniu
  • 350 g făină albă tip 000
  • 200 g dulceață groasă, eu am folosit dulceață de căpșuni bob cu bob pe care am zdrobit-o cu furculița
  • 2 linguri de biscuiți zdrobiți

Ingrediente pentru bezeaua cu mac:

  • 6 albușuri
  • Un praf de sare
  • 150 g zahăr tos
  • 20 g amidon de porumb
  • 150 mac
  • 160 g nucă tocată grosier
  • 300 g vișine congelate sau proaspete
  • 100 g ciocolată măruntă sau tocată grosier

Ingrediente pentru crema de vanilie cu unt:

  • 650 ml lapte cu 3,5% grăsime
  • 100 g zahăr tos
  • Un praf de sare
  • 30 g amidon alimentar din porumb
  • 20 g făină albă tip 000
  • 2 gălbenușuri
  • 300 g unt moale la temperatura camerei

Mod de preparare pentru foile din aluat fraged:

Preîncălzim cuptorul la 170 de grade Celsius.

Într-un castron punem gălbenușurile împreună cu zahărul, sarea și le mixăm până zahărul este complet topit.

Prăjitura Baloo cu nucă și vișine

Dizolvăm bicarbonatul de amoniu în smântână.

Prăjitura Baloo cu nucă și vișine

Adăugăm untul și amestecul de smântână care trebuie să fie moale la temperatura camerei, smântâna și omogenizăm.

Prăjitura Baloo cu nucă și vișine

Încorporăm făina și amestecăm cu o spatulă până compoziția devine omogenă și uniformă. Nu e nevoie de frământat cu mâna.

Prăjitura Baloo cu nucă și vișine

Împărțim aluatul în 3 părți egale și întindem 3 foi cu dimensiunea de 28/24 cm. Le înțepăm din loc în loc cu furculița. Le dăm deoparte.

Prăjitura Baloo cu nucă și vișine

Mod de preparare pentru bezeaua cu mac:

Într-un castron punem albușurile împreună cu praful de sare și le batem până obținem o consistență aerată. Adăugăm zahărul treptat și batem în continuare până bezeaua este fermă, lucioasă și zahărul complet topit.

Prăjitura Baloo cu nucă și vișine

Încorporăm și amidonul și batem până și acesta este distribuit uniform.

Prăjitura Baloo cu nucă și vișine

Adăugăm semințele de mac, amestecăm ușor și dăm deoparte.

Prăjitura Baloo cu nucă și vișine

Pe 2 foi distribuim nuca, vișinele și ciocolata.

Prăjitura Baloo cu nucă și vișine

Apoi împărțim bezeaua în două, o distribuim peste și nivelăm. Dăm la cuptor pentru 25 de minute.

Prăjitura Baloo cu nucă și vișine

A treia foaie o ungem cu dulceață și presărăm biscuiții deasupra. O dăm la cuptor pentru 12-14 minute sau cât este nevoie să se rumenească ușor pe margini.

Prăjitura Baloo cu nucă și vișine

Le scoatem din cuptor si le transferăm pe grătare și le lăsăm să se răcească complet.

Mod de preparare pentru crema de vanilie:

Dizolvăm amidonul cu făina în 150 ml de lapte.

Prăjitura Baloo cu nucă și vișine

Adăugăm gălbenușurile și omogenizăm.

Prăjitura Baloo cu nucă și vișine

Restul de lapte îl punem la fiert împreună cu zahărul și praful de sare. Când ajunge în punctul de fierbere adăugăm în fir subțire compoziția de gălbenușuri amestecând continuu până să fiarbă și din acel moment încă 5 minute pe foc amestecând continuu. O lăsăm să se răcească la temperatura camerei ori punând o folie deasupra ori amestecăm din când în când să nu facă pojghiță.

Prăjitura Baloo cu nucă și vișine

Spumăm untul și adăugăm treptat din crema fiartă dar rece până obținem o cremă fină, aerată și lucioasă.

Prăjitura Baloo cu nucă și vișine

Asamblare:

Punem un blat cu bezea, o treime din cremă, a blatul uns cu dulceață, iar o treime din cremă, al doilea blat de bezea și ultima parte de cremă.

Prăjitura Baloo cu nucă și vișine

Decorăm după imaginație, eu am pus un praf de aur comestibil dar puteți să puneți ciocolată răzuită, nucă coaptă, etc.

Prăjitura Baloo cu nucă și vișine

Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie. 

necunoscut.jpg

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

2__#$!@!#__necunoscut.jpg

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password