Prăjitură Castana fermecată
Probabil cel mai bun desert pe care l-am făcut în ultima vreme. Blaturi umede cu ciocolată, cremă de castane și castane confiate, extrem de fraged, aromat și gustos în același timp. Se face destul de ușor, iar pentru cei care iubesc castanele nici nu mai contează!
Cei drept durează ceva până se curăță castane de coajă, dar își merită tot efortul. Este fin, cremos, ciocolatos și cum spuneau prietenii mei care l-au gustat divin. Și da, as putea spune și eu acest lucru, dacă îmi rămânea mai mult. Dar nici o problemă, că mai am castane și cu siguranță îl voi reface. Rămâneți alături pentru lista ingredientelor, dar și modul simplu de preparare, iar rezultatul va fi de-a dreptul divin.
Castanele sunt atât de ușor de făcut și pot fi pregătite și cu 2-3 zile în avans, iar rețeta o găsiți aici sau click pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.
Ingrediente pentru blat:
Ingrediente pentru cremă:
Pentru stratul de castane:
Pentru decor:
Mod de preparare:
Preîncălzim cuptorul la 180 de grade.
Tapetăm o tavă de cuptor cu dimensiunea de 32/27 cm, cu hârtie de copt.
Punem ingredinetele uscate într-un castron și le cernem.
Punem ciocolata într-un bol, adăugăm laptele fierbinte peste și omogenizăm.
Adăugăm untul in compoziția de ciocolată și omogenizăm din nou.
Încorporăm treptat și cele 3 gălbenușuri, iar albușurile le dăm deoparte.
Adăugăm și ingredientele uscate în compoziția de ciocolată.
Batem albușurile spumă cu un praf de sare, iar când se formează o spumă asemănătoare unei zăpezi moi, adăugăm treptat zahărul și mixăm in continuare până se topește zahărul și obținem o spumă consistentă și lucioasă.
Încorporăm și spuma de albușuri în 3 transe in compoziția de ciocolată și amestecăm ușor cu ajutorul unei spatule de Silicon cu mișcări lente de sus în jos.
Turnăm compoziția în tavă, o nivelăm și dăm la cuptor pentru 10 minute.
Scoatem tava din cuptor și imediat punem blatul pe un gratar să se răcească.
Mod de preparare pentru cremă:
Punem castanele împreună cu siropul într-un blender și le mixăm până obținem un piure fin și cremos.
Adăugăm smântâna pentru frișcă peste piureul de castane și mixăm bine până obținem o cremă fină și aerată.
Tocăm cele 150 g castane cuburi mici, mărunte. Ele trebuiesc să fie destul de mărunte, cam ca și boabele de piper. Dacă nu reușiți din prima, mai puteți trece cu cuțitul prin ele.
Decupăm 2 bucăți din blatul obținut mai devreme cu dimensiunile egale.
Punem un blat, o treime din cantitatea de cremă, castanele tocate pe care le apăsăm ușor în cremă, iar o treime din cremă, al doilea blat și ultima parte de cremă.
Dăm la congelator pentru minim 2 ore.
Porționăm, decorăm și e gata de servit, iar plantei asta vom avea nevoie de un cuțit cu dinți și foarte bine ascuțit. Cam asta a fost pentru astăzi, de aici nu îmi rămâne decât să vă urez spor la treabă și poftă bună!