Mi-a foat dor de ceva acrișor și ce credeți? Am tranformat checul cu mac în prăjitură cu lămâie și cremă de mascarpone cu ciocolată albă.
Genială Combinația dulce acrișoară, cu blat pufos și aerat de lămâie cu mac, cremă fină de mascarpone cu ciocolată albă și în final o glazură de lămâie. Finețea dar și eleganță acestei prăjituri este memorabilă și cu siguranță îți vei aduce aminte de ea, așa cum voi face și eu mult timp de acum încolo. Recunosc săptămâna aceasta este a doua pară când o fac și parcă de fiecare dată e mai bună, mai aromată și mai delicioasă.
Din Ingrediente simple, comune și la îndemâna tuturor putem face ceea ce numesc eu prăjitura perfectă, adică super gustoasă și nu scumpă.
Așadar vă invit să Rămâneți alături pentru lista ingredientelor, dar și a modului simplu de preparare.
Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.
Ingrediente pentru blat:
Ingrediente pentru și cremă de mascarpone cu ciocolată albă:
Ingrediente pentru glazură:
Mod de preparare pentru blat:
Preîncălzim cuptorul la 175 de grade Celsius.
Tapetăm o tavă de cuptor de 25/25 cm cu hârtie de copt.
Intr-un bol cernem făina și o amestecăm cu macul.
Într-un castronel amestecăm gălbenușurile cu uleiul, coaja și sucul de lămâie până obținem o compoziție omogenă.
Batem albușurile cu praful de sare și adăugăm treptat zahărul, continuăm să batem până obținem o spumă lucioasă, iar zahărul este complet topit.
Adăugăm amestecul de gălbenușuri și amestecăm ușor până la omogenizare.
Încorporăm amestecul de făină în 2 tranșe și amestecăm cu ajutorul unei spatule de ailicon cu mișcări lente de jos în sus.
Turnăm compoziția în tava tapetată și o dăm la cuptor 15-18 minute sau până trece testul scobitorii.
Mod de preparare pentru crema de ciocolată albă cu mascarpone:
Într-un castron punem ouăle, zahărul, praful de sare și pe punem pe aburi amestecând intr-una până se îngroașă.
Adăugăm ciocolata albă și lăsăm câteva minute până se topește complet. Apoi amestecăm până se omogenizează. Dăm deoparte să ajungă la temperatura camerei.
Turnăm compoziția de ouă peste mascarpone treptat și le omogenizăm și pe aceste două.
Mixăm ușor untul atât cât să se omogenizeze, apoi adăugăm câte puțin din compoziția de mascarpone cu ciocolată până obținem o cremă fină, aerată și lucioasă.
Mod de preparare pentru glazura de lămâie:
Punem zahărul pudră cu zeama, coaja de lămâie și omogenizăm.
Topim untul și-l adăugăm la compoziția de zahăr.
Asamblare:
Decupăm partea superioară a blatului, doar crusta și eventual îndreptăm dacă este nevoie.
Turnăm crema de ciocolată peste blat, nivelăm și dăm la rece pentru minim 2 ore.
Porționăm prăjitura după preferințe, eu am tăiat-o pătrate de 5*5 cm și astfel am obținut 25 de porții.
Punem câte o linguriță de glazură deasupra fiecărei bucăți și nivelăm ușor, astfel încât să obținem un strat uniform pe toată suprafața prăjiturii.
Simplu, rapid dar gustos ai răcoros în același timp. Spor la treabă și poftă bună!