Prăjitură cu lămâie și cremă de mascarpone cu ciocolată albă

( 4.1 out of 5 )
Loading...
Prajitura cu lămâie
  • -25 pServings+
  • 60 mTimp de preparare
  • 20 mTimp de gatire
  • 1:20 hGata in
Print Recipe

Prăjitură cu lămâie și cremă de mascarpone cu ciocolată albă

Mi-a foat dor de ceva acrișor și ce credeți? Am tranformat checul cu mac în prăjitură cu lămâie și cremă de mascarpone cu ciocolată albă.

Prăjitură cu lămâie și cremă de mascarpone cu ciocolată albă

Genială Combinația dulce acrișoară, cu blat pufos și aerat de lămâie cu mac, cremă fină de mascarpone cu ciocolată albă și în final o glazură de lămâie. Finețea dar și eleganță acestei prăjituri este memorabilă și cu siguranță îți vei aduce aminte de ea, așa cum voi face și eu mult timp de acum încolo. Recunosc săptămâna aceasta este a doua pară când o fac și parcă de fiecare dată e mai bună, mai aromată și mai delicioasă.

Din Ingrediente simple, comune și la îndemâna tuturor putem face ceea ce numesc eu prăjitura perfectă, adică super gustoasă și nu scumpă.

Așadar vă invit să Rămâneți alături pentru lista ingredientelor, dar și a modului simplu de preparare.

Prăjitură cu lămâie și cremă de mascarpone cu ciocolată albă

Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie. 

necunoscut.jpg

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

2__#$!@!#__necunoscut.jpg

Cum facem cea mai bună prăjitură cu lămâie și cremă de mascarpone cu ciocolată albă

Ingrediente pentru blat:

  • 4 ouă
  • 100 g zahăr tos
  • 150 g făină albă tip 000
  • 30 g mac
  • 60 ml suc de lămâie
  • Coaja de la o lămâie
  • Un praf de sare
  • 40 ml ulei vegetal

Ingrediente pentru și cremă de mascarpone cu ciocolată albă:

  • 3 ouă
  • 180 g zahăr tos
  • 150 g ciocolată albă de bună calitate
  • 500 g mascarpone
  • 150 g unt cu minim 82% grăsime
  • Un praf de sare

Ingrediente pentru glazură:

  • 220 zahăr pudră
  • 60 ml zeamă de lămâie
  • Coaja de la o lămâie și jumătate
  • 30 g unt cu minim 82% grăsime

Mod de preparare pentru blat:

Preîncălzim cuptorul la 175 de grade Celsius.

Tapetăm o tavă de cuptor de 25/25 cm cu hârtie de copt.

Intr-un bol cernem făina și o amestecăm cu macul.

Mac plus faina

Într-un castronel amestecăm gălbenușurile cu uleiul, coaja și sucul de lămâie până obținem o compoziție omogenă.

Gălbenușuri cu mălăieni ulei

Batem albușurile cu praful de sare și adăugăm treptat zahărul, continuăm să batem până obținem o spumă lucioasă, iar zahărul este complet topit.

Baterea albușurilor

Adăugăm amestecul de gălbenușuri și amestecăm ușor până la omogenizare.

Încorporăm gălbenușurile

Încorporăm amestecul de făină în 2 tranșe și amestecăm cu ajutorul unei spatule de ailicon cu mișcări lente de jos în sus.

Incorporam faina

Turnăm compoziția în tava tapetată și o dăm la cuptor 15-18 minute sau până trece testul scobitorii.

Blat lămâie cu mac

Mod de preparare pentru crema de ciocolată albă cu mascarpone:

Într-un castron punem ouăle, zahărul, praful de sare și pe punem pe aburi amestecând intr-una până se îngroașă.

Punem ouale zi zaharul

Adăugăm ciocolata albă și lăsăm câteva minute până se topește complet. Apoi amestecăm până se omogenizează. Dăm deoparte să ajungă la temperatura camerei.

Adăugăm ciocolata alba

Turnăm compoziția de ouă peste mascarpone treptat și le omogenizăm și pe aceste două.

Crema mascarpone

Mixăm ușor untul atât cât să se omogenizeze, apoi adăugăm câte puțin din compoziția de mascarpone cu ciocolată până obținem o cremă fină, aerată și lucioasă.

Mixăm untul

Mod de preparare pentru glazura de lămâie:

Punem zahărul pudră cu zeama, coaja de lămâie și omogenizăm.

Glazura lămâie

Topim untul și-l adăugăm la compoziția de zahăr.

Adăugăm untul la glazura

Asamblare:

Decupăm partea superioară a blatului, doar crusta și eventual îndreptăm dacă este nevoie.

Turnăm crema de ciocolată peste blat, nivelăm și dăm la rece pentru minim 2 ore.

Turnăm crema

Porționăm prăjitura după preferințe, eu am tăiat-o pătrate de 5*5 cm și astfel am obținut 25 de porții.

Porționăm prajitura

Punem câte o linguriță de glazură deasupra fiecărei bucăți și nivelăm ușor, astfel încât să obținem un strat uniform pe toată suprafața prăjiturii.

Turnăm glazura Turnăm glazura și o nivelăm

Simplu, rapid dar gustos ai răcoros în același timp. Spor la treabă și poftă bună!

Prăjitură cu lămâie și cremă de mascarpone cu ciocolată albă

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password