Prăjitură cu mere și mac în aluat fraged

( 4.8 out of 5 )
Loading...
Prăjitură cu mere și mac
  • -24 pServings+
  • 40 mTimp de preparare
  • 60 mTimp de gatire
  • 1:40 hGata in
Print Recipe

Prăjitură cu mere și mac

Azi facem o Prăjitură cu mere și mac, delicioasă și foarte ușor de făcut cu ingrediente la îndemână tuturor.

Prăjitură cu mere și mac

Totul a pornit de la prăjitura Greta Garbo cu mac pe care am vrut să o fac, însă nu aveam îndeajuns, și fiind destul de tarziu, de unde să iau la ora aia, era undeva în miez de noapte pe la 00:30, așa că am căutat prin frigider, cămară și am găsit ceva mere și niște mac.

Prăjitură cu mere și mac

Aici a venit marea provocare când aveam câte puțin din fiecare și din niciuna îndeajuns pentru a face ceva. Așa că le-am combinat, astfel încât rezultatul se poate vedea, iar de gust vă pot asigura personal că este de-a dreptul fantastică! Practic avem 2 prăjituri, cu mac si mere suprapuse. 😂😂😂

Prăjitură cu mere și mac

Cum facem Prăjitură cu mere și mac

Ingrediente pentru aluat:

  • 10 g drojdie uscată sau 25 de grame de drojdie proaspătă
  • 50 de grame de zahăr
  • 3 gălbenușuri
  • 150-170 mililitri de lapte în funcție de calitatea făinii și a mărimii gălbenușurilor
  • 500 de grame de făină
  • 200 de grame de untură rece
  • 1 linguriță de sare

Ingrediente pentru pentru umplutura de mac:

  • coaja rasă de la 1 lămâie (doar partea galbenă)
  • 500 de grame de mac
  • 200 de grame de zahăr
  • 150 ml lapte cu 3,5% grăsime
  • O lingură extract de vanilie

Ingrediente pentru umplutura de mere:

  • 2,5 kg de mere verzi cu pulpa mai tare
  • 200 g zahăr tos
  • Zeama de la o lămâie
  • 1 linguriță de scorțișoară măcinată sau mai mult dacă vă place

Ingrediente pentru finisat:

  • 1 ou pentru finisat

Mod de preparare pentru foi:

Separăm ouăle.

Tapetăm o tavă de cuptor de 25/35 cm și cu o înălțime de 6 cm cu hârtie de copt.

Preîncălzim cuptorul la 170 de grade Celsius.

Punem drojdia cu o lingură de zahăr din cantitatea totală, jumătate din cantitatea de lapte călduț și amestecăm. Lăsăm la cald acoperit pentru activarea drojdiei.

Prăjitură cu mere și mac

Într-un castron încăpător vom pune făina pe care o vom amesteca cu untura până obținem o compoziție nisipoasă

Prăjitură cu mere și mac

Facem o gaură în mijlocul făinii, turnăm restul de lapte, gălbenușurile și zahărul, compoziția de drojdie și frământăm până obținem un aluat elastic și moale la atingere.

Prăjitură cu mere și mac

Lăsăm la dospit jumătate de oră acoperit cu o folie.

Grisine cu semințe de floarea soarelui

Mod de preparare pentru umplutura de mac:

Amestecăm macul cu jumătate din cantitatea de zahăr și zahărul vanilat, le trecem prin mașină de măcinat sau printr-un robot de bucătărie.

Prăjitură cu mere și mac

Punem o oală cu laptele, extractul de vanilie și diferența de zahăr la fiert, iar când dă primul clocot adăugăm compoziția de mac, coaja de la lămâie răzuită pe răzătoare cu ochiuri mici și fierbem la foc mic pentru un minut. Dăm deoparte și o lăsăm să se răcească.

Prăjitură cu mere și mac

Mod de preparare pentru compoziția de mere:

Curățăm merele și le dăm pe răzătoarea cu ochiuri mari. Le punem într-o oală la foc mediu alături de zeama de lămâie, scorțișoară și zahăr.

Prăjitură cu mere și mac

Când au lăsat zeama și zahărul este topit le strecurăm bine printr-o sită fină și le dăm departe să se răcească.

Asamblare:

Împărțim aluatul în 3 părți egale.

Prăjitură cu mere și mac

Pe un plan de lucru presărat cu făină întindem foi de mărimea tăvii,  25/35 cm.

Punem prima foaie într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, compoziția de mac, a doua foaie, compoziția de mere și a treia foaie.

Prăjitură cu mere și mac

Ungem cu oul bătut, iar cu ajutorul unui băț de frigăruie înțepăm din loc în loc și lăsăm la dospit pentru oră.

Prăjitură cu mere și mac

Cu 20 de minute înainte de finalizarea dospitului preîncălzim cuptorul la 170 de grade Celsius.

Băgăm tava la cuptor pentru 55-65 de minute sau până formează o o umflătură la mijlocul tăvii, și de aici trebuie să se mai coacă pentru minim 10 minute. Dacă se rumenește prea tare deasupra puneți o hârtie de copt.

Prăjitură cu mere și mac

Musai trebuie să o lăsați să se răcească complet la temperatura camerei, după care se poate tăia. Simplu, dar mult de lucru, însă rezultatul e genial! Vă urez spor la treabă și poftă bună!

Prăjitură cu mere și mac

Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie. 

necunoscut.jpg

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

2__#$!@!#__necunoscut.jpg

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password