Prăjitură cu morcovi și nucă, cremă de brânză și gem de gutui

( 4 out of 5 )
Loading...
  • -10 pServings+
  • 45 mPrep Time
  • 25 mCook Time
  • 1:10 hReady In
Print Recipe

Prăjitură cu morcovi și nucă, cremă de brânză și gem de gutui

Ingrediente prăjitură cu morcovi și nucă, cremă de brânză și gem de gutui:

  • 160 g făină
  • 1/2 linguriță praf de copt
  • 1/2 linguriță bicarbonat
  • 1 linguriță scorțișoară măcinată
  • 4 ouă
  • 200 ml ulei
  • 200 g zahăr fin (nu pudră)
  • 60 g nucă măcinată + 30 g pentru decor
  • 60 g nucă de cocos
  • 140 g morcov răzuit
  • Un praf de sare

Ingrediente pentru cremă:

  • 300 g cremă de brânză
  • 110 g unt
  • 40 g miere
  • 60 g zahăr pudră
  • 220 g gem de gutui

Mod de preparare pentru blat:

Preîncălzim cuptorul la 175 de grade.
Coacem cele 30 g de nucă pentru 8-10 minute și o tocăm grosier.

Batem un ou întreg și 3 gălbenușuri până se omogenizează.
Într-un castron încăpător vom bate uleiul cu zaharul pentru 2 minute. Adăugăm treptat compoziția de ouă în fir subțire ca la maioneză și batem în continuare la viteză mică!

Amestecăm făina, praful de copt, bicarbonatul , morcovul, nuca, nuca de cocos și scorțișoara într-un castron.

Batem cele 3 albușuri rămase cu un praf de sare până se întăresc.

Punem compoziția de făină peste cea de ulei și încorporăm ușor, dar nu omogenizăm, să se vadă ambele compoziții.

Încorporăm în 3 tranșe albușul bătut spumă în aluat.

Turnăm într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și coacem pentru 25 de minute.

Lasăm să se răcească în tavă după care o împărțim blatul în 4 părți egale.

Mod de preparare cremă de brânză:

Punem toate ingredientele într-un castron și le batem până se spumează. Ele trebuie să fie la temperatura camerei.

Asamblare prăjitură cu morcovi și nucă, cremă de brânză și gem de gutui:

Punem un blat, îl ungem cu o treime din cremă, al doilea blat, gemul de gutui, al treilea blat, o altă treime de cremă, ultimul blat, ultima parte de cremă, nuca prăjită tăiată grosier.

Simplu, gustos si ușor de făcut. Spor la treabă și poftă bună!

Tips & variations

  • Tava pentru copt, cea de la aragaz, a mea are: 33/43

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. mai multe informații

Setările de coockie pe acest website trebuie setate pe "permite coockies" pentru a vă putea oferi cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă continuați să folosiți acest website fără a schimba setările de coockie sau apăsați pe "Accept" înseamnă că sunteți de acord cu ele.

Închide