Prăjitură cu nucă, vișine și ciocolată – Un desert spectaculos de bun

( 0 out of 5 )
Loading...
Prăjitură cu nucă, vișine și ciocolată - Un desert spectaculos de bun
  • -30 pServings+
  • 50 mTimp de preparare
  • 50 mTimp de gatire
  • 1:40 hGata in
Print Recipe

Prăjitură cu nucă, vișine și ciocolată – Un desert spectaculos de bun

Prăjitura cu nucă, vișine și ciocolată este un desert elegant și rafinat, în care aromele intense ale ciocolatei, textura crocantă a nucii și prospețimea vișinelor se îmbină perfect. Cu un echilibru ideal între dulce, acrișor și cremos, această prăjitură este o adevărată încântare pentru iubitorii de combinații sofisticate.

Prăjitură cu nucă, vișine și ciocolată - Un desert spectaculos de bun

Baza desertului este un blat cu nucă, bogat și ușor crocant, care adaugă o textură aparte fiecărei îmbucături. Acesta este acoperit cu o cremă fină de ciocolată, densă și catifelată, care completează perfect gustul nucii, vișine suculente, care adaugă o notă acrișoară și echilibrează dulceața prăjiturii.

Prăjitură cu nucă, vișine și ciocolată - Un desert spectaculos de bun

prăjitură e completată cu un blat de vanilie, tăiat în trei straturi subțiri, care oferă un contrast delicat și o textură aerată. Întregul desert este finisat cu un strat fin de cremă de ciocolată și blat cu nucă fărâmat, adăugând un aspect sofisticat și un gust intens.

Prăjitură cu nucă, vișine și ciocolată - Un desert spectaculos de bun

Această prăjitură este ideală pentru ocazii speciale, având un gust complex, echilibrat și o prezentare deosebită. Se servește rece, pentru ca straturile să se întrepătrundă perfect, oferind o experiență culinară de neuitat.

Prăjitură cu nucă, vișine și ciocolată - Un desert spectaculos de bun

Cum facem Prăjitură cu nucă, vișine și ciocolată

Ingrediente pentru blatul de nucă:

  • 8 albușuri
  • Un praf de sare
  • 150 g zahăr tos
  • 250 g nucă măcinată
  • 60 g făină albă tip 000

Ingrediente pentru blatul de vanilie:

  • 9 ouă
  • 1 praf de sare
  • 100 ml ulei de floarea soarelui
  • 80 ml apă rece
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • 180 g zahăr tos
  • 230 g făină albă

Ingrediente pentru crema de ciocolată:

  • 600 ml lapte cu 3,5% grăsime
  • 100 g zahăr tos
  • 120 g unt cu 80% grăsime
  • 60 g amidon alimentar
  • 1 lingură extract de vanilie
  • 180 g ciocolată neagră cu 60% conținut de cacao
  • 200 g smântână din lapte pentru frișcă cu 35-36% grăsime
  • 30 g zahăr pudră
  • 250 g vișine congelate/compt/proaspete dar foarte bine scurse.

Mod de preparare pentru blatul cu nucă:

Preîncălzim cuptorul la 180 de grade Celsius.

Tapetăm o tavă de cuptor cu hârtie de copt cu dimensiunea de 28/39 cm.

Într-un bol amestecăm făina cu nuca măcinată și o dăm deoparte.

Prăjitură cu nucă, vișine și ciocolată - Un desert spectaculos de bun

Batem albușurile cu un praf de sare până obținem o bezea lejeră, apoi adăugăm treptat zahărul și continuam să mixăm până bezeaua dine fermă, lucioasă și zahărul este complet topit.

Prăjitură cu nucă, vișine și ciocolată - Un desert spectaculos de bun

Încorporăm în 2-3 transe amestecul de nucă în bezea și amestecăm lejer cu o spatulă cu mișcări largi de jos în sus.

Prăjitură cu nucă, vișine și ciocolată - Un desert spectaculos de bun

Turnăm în tavă tapetată cu hârtie de copt și dăm la cuptor pentru 22-25 de minute.

Prăjitură cu nucă, vișine și ciocolată - Un desert spectaculos de bun

Scoatem pe un grătar și îl lăsăm să se răcească complet.

Mod de preparare pentru blatul de vanilie:

Preîncălzim cuptorul la 180 de grade Celsius.

Tapetăm cu hârtie de copt o tavă de 28/35 cm

Mixăm gălbenușurile cu uleiul, apa și extractul de vanilie până se spumează ușor.

IMG_8919.jpeg

Batem albușurile cu un praf de sare până lasă ușoare valuri asemeni unei zăpezi moi. Adăugăm treptat zahărul și batem in continuare până obținem o bezea ferma și lucioasă.

IMG_9344.jpeg

Adăugăm compoziția de gălbenușuri și amestecăm ușor.

Imagine.png

Încorporăm și făina cernută în 2 tranșe și amestecăm ușor cu mișcări de jos în sus până se încorporează toată făina.

IMG_9346.jpeg

Turnăm compoziția în tavă și dăm la cuptor pentru 20-21 minute sau până trece testul scobitorii.

IMG_9347.jpeg

Scoatem tava din cuptor și mai lăsăm blatul încă 2-3 minute în tava în care s-a copt, apoi îl răsturnăm pe un grătar, îndepărtăm hârtia de copt și îl lăsăm să se răcească complet la temperatura camerei.

Dăm blatul la rece pentru jumătate de oră. Facem asta ca să îl putem felia mai bine.

Tăiem blatul în 3 părți egale.

NOTĂ: Mare atenție să nu coaceți mai mult decât este nevoie ca se va usca. Ideal ar fi ca blatul să stea la frigider măcar 2 ore, se va tăia mult mai ușor. 

Mod de preparare pentru cremă:

Dizolvăm amidonul în 100 ml de lapte.

Prăjitură cu nucă, vișine și ciocolată - Un desert spectaculos de bun

Rupem ciocolată bucăți.

Punem 500 de lapte cu zahărul și extractul de vanilie într-o crăticioară la fiert.

Prăjitură cu nucă, vișine și ciocolată - Un desert spectaculos de bun

Când ajunge în punctul de fierbere, oprim focul adăugăm amidonul dizolvat amestecând într-una să nu facă cocoloașe. Pornim di. Nou focul la minim spre mediu și continuam să amestecăm până începe din nou să clocotească.

Prăjitură cu nucă, vișine și ciocolată - Un desert spectaculos de bun

Adăugăm untul la temperatura camerei și omogenizăm.

Prăjitură cu nucă, vișine și ciocolată - Un desert spectaculos de bun

Încorporăm și ciocolata si amestecăm până când și aceasta este complet topită iar crema omogenă.

O acoperim cu o folie și o dăm la rece pentru minim 2 ore.

Batem smântână împreună cu zahărul pudra până se întărâte și capătă consistența potrivită.  Nu mixați mai mult ca riscați să o tăiați.

Prăjitură cu nucă, vișine și ciocolată - Un desert spectaculos de bun Prăjitură cu nucă, vișine și ciocolată - Un desert spectaculos de bun

Încorporăm frișca treptat în cremă de ciocolată rece și amestecăm ușor astfel încât să obținem o cremă fină și omogenă. O dăm la rece.

Prăjitură cu nucă, vișine și ciocolată - Un desert spectaculos de bun

Asamblare:

Împărțim crema astfel:

Din cantitatea totală scoatem o treime și o dăm deoparte.

Crema rămasă o împărțim în 3 părți egale.

Decupăm blatul cu nucă după cel de vanilie și îndepărtăm marginile. Marginile le dăm prin robot să obținem un crumble.

Punem blatul de nucă, o treime din cremă, nivelăm, distribuim uniform vișinele. Punem unul din blaturile de vanilie și presăm ușor astfel încât să facă priză, o parte de cremă din cele 3 și tot așa până terminăm cu crema ultimul strat.

Prăjitură cu nucă, vișine și ciocolată - Un desert spectaculos de bun

Presărăm deasupra crumble-ul de nucă din capetele de la blatul cu nucă și dăm la frigider musai până a doua zi. Spor la treabă și să vă fie de folos!

Prăjitură cu nucă, vișine și ciocolată - Un desert spectaculos de bun

Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie. 

necunoscut.jpg

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

2__#$!@!#__necunoscut.jpg