Prăjitură cu prune și nuci, rețetă simplă și gustoasă
Prăjitură cu prune și nuci, rețetă simplă și gustoasă, din aluat de pandișpan în care adăugăm și ulei, sau mai bine spus un aluat de chec. Este atât de simplă încât și cel mai neîndemânatic într-ale bucătăriei îi va reuși. Prăjitură de sezon cu prune, îndrăgită de cei mari, dar și de cei mici.
Ingrediente pentru prajitura cu prune și nuci:
6 ouă
6 linguri de zahăr
6 linguri de ulei
6 linguri de făină
Un praf de sare
500 g prune jumătăți fără sâmburi
150 g nucă tocată grosier
1 lingură de zahăr pudră
Mod de preparare prăjitură cu prune și nuci:
Preîncălzim cuptorul la 180 de grade.
Separăm ouăle, gălbenușurile le batem cu uleiul, până se spumează.
Albușurile se bat cu un praf de sare, iar când sunt tari și telul lasă formă, adăugăm zahărul treptat și batem până se topește zahărul.
Punem gălbenușurile și făina în 2 tranșe, peste albușuri amestecând de sus în jos ca să nu scoatem aerul din albușuri.
Turnăm într-o tavă tapetată cu hârtie de copt nivelăm ușor, punem prunele, nuca tocată grosier și coacem pentru 35-40 de minute sau până trece testul scobitorii. Eu am folosit o tavă de 25/35 cm.
Simplu, nu-i așa?! Dar acum vă las să vă apucați de treabă, nu înainte de a văita spor la treabă și poftă bună!