Prăjitură deșteaptă cu ciocolată

( 4.5 out of 5 )
Loading...
  • -16 pServings+
  • 30 mTimp de preparare
  • 50 mTimp de gatire
  • 1:20 hGata in
Print Recipe

Prăjitură deșteaptă cu ciocolată

Prăjitura inteligentă cu ciocolată, un desert de-a dreptul inteligent, atâta timp cât pui toate ingredientele la un loc, le torni în tavă și ele își fac treaba la cuptor, da se poate denumi așa fără nici un fel de problemă.

Nu știu, poate unii văd doar 2 straturi, ei pentru mine sunt 3, dacă ma întrebați și vă spun și ce văd, un strat dens, asemeni unei budinci, un strat pufos și aerat similar unui pandișpan cu cacao și ultimul strat, dacă se poate denumi așa, este crusta crocantă de deasupra.

Ingredientele sunt simple, comune și la îndemâna fiecăruia, mai cu seamă că se găsesc aproape în orice moment în casa fiecăruia. Și da din numai câteva ingrediente, prin respectarea pașilor și a modului de preparare veți obține un desert inteligent, care va fi apreciat de toți membrii familiei, ori de musafiri. Mărturisesc că aceasta este a doua tură de prăjitură, pentru că pe prima, am mâncat-o în așa fel încât zici că nu am mai mâncat ceva ceva dulce de câțiva ani.

Așadar să purcedem la treabă, sunteți pregătiți?

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Ingrediente:

  • 6 ouă medii
  • 1 lingură extract de vanilie
  • 600 ml lapte
  • 120 g unt cu minim 82% grăsime
  • 120 g ciocolată cu 70% conținut de cacao
  • 150 g zahăr pudră
  • 75 g făină albă
  • 15 g cacao de bună calitate
  • un praf de sare
  • Opțional zahăr pudră pentru presărat

Mod de preparare:

Preincalzim cuptorul la 160 de grade Celsius.

Tapetăm o tavă de cuptor cu dimensiunile de 28/28 cm cu hârtie de copt.

Separăm gălbenușurile de albușuri.

Topim ciocolata cu untul pe aburi sau la microunde, cu atenție, atât cât să fie topită și o lăsăm să ajungă la temperatura camerei.

Cernem făina și cacaua într-un castronel și le amestecăm.

Încălzim laptele, atât cât să poți tine degetul în el, undeva la 35-40 de grade Celsius.

Punem gălbenușurile cu 50 g de zahăr, extractul de vanilie și le frecăm până se topește zahărul și se deschid la culoare.

Încorporăm amestecul de ciocolată cu unt și amestecăm până se omogenizează complet.

Adăugăm făina cu cacaua în compoziția de gălbenușuri cu ciocolată și amestecăm până obținem o compoziție omogenă.

Punem și laptele în compoziție și amestecăm bine ca să nu ne rămână cocoloașe.

Punem într-un bol albușurile cu un praf de sare și le batem până lasă valuri pufoase asemeni unei zăpezi proaspete, adăugăm tot zahărul și batem în continuare până se topește.

Încorporăm o treime din cantitatea de albus în compoziția de ciocolată.

Răsturnăm compoziția de ciocolată cu albuș peste albușurile bătute și amestecăm energiC până obținem o compoziție relativ omogenă atât ca consistență dar și culoare.

Turnăm compoziția în tava de cuptor și coacem 50-55 de minute.

O lăsăm să se tempereze în tava în care s-a copt după care o scoatem cu grijă afară și o lăsăm să se răcească complet. O tăiem după preferințe și pudrăm cu zahăr sau nu, mie nu îmi place zahărul pudră, așa că mi-am lăsat câteva bucățele fără 🙂

Cam asta a fost, simplu, rapid și prăjitura inteligentă cu ciocolată este gata de servit. Vă doresc spor la treabă și poftă bună!

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password