Prăjitură din albușuri cu cacao și cremă de cocos

( 4.5 out of 5 )
Loading...
  • -18 feliiServings+
  • 30 mTimp de preparare
  • 30 mTimp de gatire
  • 60 mGata in
Print Recipe

Prăjitură din albușuri cu cacao și cremă de cocos

Azi facem o Prăjitură din albușuri cu cacao și cremă de cocos și cum combinația de cacao cu cocos este chiar la ea acasă nu poate fi decât un succes.
Ai rămas cu prea multe albușuri, după folosirea gălbenușurilor pentru prăjituri sau liezon la ciorbă?! Nici o problemă le poți utiliza într-un alt fel fără a le arunca, iar aici am o rețetă nouă de prăjitură cu foi de cacao din albușuri și o cremă fină de cocos.

Este atât de fragedă, moale și aromată, încât iubitorii de cocos și ciocolată cu siguranță vor fi incantați, și nu numai ei, ci întreaga familie.

După sărbătorile de Paște am realizat că am rămas cu câteva albușuri și sincer nu vroiam să le arunc sau să le adaug în omletă, așa că am luat decizia de a le folosi.

Pe lângă simplitatea ingredientelor și modul de preparare este unul ușor, iar ca preț, pot spune că este foarte ieftină, iar dacă mai iei în considerare că nu folosim ouăle întregi și albușurile oricum le aruncam… pot spune că este foarte ieftină și la îndemâna oricui.

Rămâneți alături pentru lista ingredientelor și modul de preparare.

Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie. 

necunoscut.jpg

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Cum facem Prăjitură din albușuri cu cacao și cremă de cocos


Ingrediente pentru blat

  • 4 albusuri mari sau 5 mai mici
  • 150 g zahar
  • 50 g iaurt bine scurs
  • 100 ml ulei
  • 200 g faina
  • 25 g cacao
  • 5 g praf de copt
  • 1 lingură extract de vanilie
  • 60 ml apă fierbinte
  • Un praf de sare

Ingredinete pentru cremă:

  • 700 ml lapte cu 3,5% grăsime/soia/cocos
  • 150 g zahăr tos
  • 40 g amidon alimentar
  • Un praf de sare
  • 200 g unt cu minim 82% grăsime
  • 1 lingură extract de vanilie
  • 100 g nucă de cocos
  • 30 g fulgi de ciocolată pentru decor

Mod de preparare pentru blat:

Preîncălzim cuptorul la 180 de grade.

Tapetăm o tavă de cuptor cu hârtie de copt

Vom pune într-un castron făina, cacaua și praful de copt, le cernem și le dăm deoparte.

Separat vom amesteca uleiul cu iaurtul și extractul de vanilie. Dăm deoparte.

Într-un castron încăpător batem albușurile cu un praf de sare până încep să prindă formă.

Adăugăm zahărul treptat și batem în continuare până obținem o bezea fermă și lucioasă.

Punem în bezea amestecul de iaurt cu ulei și amestecăm.

Încorporăm amestecul de făină și amestecăm cu ajutorul unei spatule.

Adăugăm apa fierbinte și omogenizăm. Turnăm în tavă și dăm la cuptor pentru 12 minute.

Scoatem blatul din cuptor și apoi din tavă afară și punem pe un grătar să se răcească.

Îl împărțim în 3 părți egale pe lung sau pe lat.

Mod de preparare pentru cremă:

Punem 500 ml din cantitatea totală de lapte la fiert împreună cu zahărul, praful de sare și extractul de vanilie.

În diferența de lapte rămas adăugăm amidonul și-l omogenizăm.

Când laptele începe să clocotească, reducem focul și adăugăm treptat compoziția de amidon. Amestecăm într-una până reîncepe să fiarbă și se îngroașă.

Adăugăm cocosul și amestecăm până la omogenizare. Dăm jos de pe foc.

Încorporăm untul și amestecăm bine pentru a obține o cremă omogenă. Lăsăm să se răcească dar nu de tot, atât cât să fie călduță.

Împărțim crema în 3 părți egale și umplem foile cu crema călduță, astfel încât fiecare foaie va avea partea ei de cremă. Presăm ușor după fiecare foaie, astfel încât să facă priză. Decorăm cu fulgii de ciocolată și dăm la rece pentru 3-4 ore sau până a doua zi, după care putem tăia.

Spor la treabă și poftă bună!

Tips & variations

  • 30/ 43 cm

Comments (5)

  • Pasca Maria

    Ce bine arata și eu am sa incerc

  • Zepi

    Bună seara .
    Am făcut această rețetă, mi-a plăcut foarte mult ce am văzut în ea și cum aveam albuș de ou m-am gândit să mă pun la treabă.
    Acu baiul e că aluatul de blat deci partea cu albușurile nu a crescut deloc absolut, și a rămas clicos, (am tăiat pe jumătate și l-am băgat iarăși la cuptor măcar zic poate se face o foaie mai crocantă și așa recuperez ceva , chiar dacă nu o sa fie prea agradables , măcar nu-l arunc)
    Am respectat toate ingredientele și măsurile
    Ați putea să-mi spuneți de ce s-a întâmplat asta??? Aștept răspunsul cu nerăbdare,
    Vă mulțumesc anticipat

    • chefnicu

      Buna ziua! Cel mai probabil ați amestecat prea mult compoziția și aerul incorporat din albușuri a fost eliminat.

  • Zepi

    Și nici crema nu sa îngroșat așa fel să se întindă bine , a rămas oarecum mai subțire 🤔🤔🤔😭😭

    • chefnicu

      Cât despre cremă numai că ați bătut-o prea mult și s-a tăiat… ea rămâne ferma, ba chiar destul de tare.

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password