Prăjitură fără făină cu piure de castane și ciocolată
Un deliciu rapid, gustos și ușor de făcut, această prăjitură fără făină cu piure de castane și ciocolată face parte din rețetele mele preferate, mai ales atunci când am chef să mănânc ceva rapid și dulce.
A fost o provocare să concep această rețetă, din mai multe motive, odată că îmi plac castanele, altul pentru că sunt înecăcioase și mâncate ca atare nu prea mă încântau, iar de piure eram sătul.
Așadar ce a ieșit urmează să vedeți pe parcursul rețetei, dar vă asigur că este un desert minunat!
Ingrediente prăjitură fără făină cu piure de castane și ciocolată:
Rețetă piure de castane cu frișcă
Mod de preparare prăjitură fără făină cu piure de castane și ciocolată:
Punem ciocolata cu untul la topit într-un castron pe baie de aburi.
Adăugăm piureul de castane și omogenizăm.
Batem ouăle cu zahărul și cu un praf de sare până își dublează volumul.
Le încorporăm treptat in compoziția de castane,
turnăm compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și dăm la cuptor pentru 30 de minute, la 170 de grade.
Lăsăm să se tempereze, după care scoatem cu tot cu hârtie pe un grătar și lăsăm să se răcească.
Simplu, rapid și gustos! Spor la treabă și poftă bună!
1. Dimensiune tavă: diametrul de 24 cm. 2. Dacă piureul de castane este la pachet similar celui de unt, adăugați în plus 150 ml lapte, pentru ai da consistența unui piure similar celui de cartofi.