Prăjitura Porumbița cu cremă de brânză

( 4.1 out of 5 )
Loading...
  • -14 pServings+
  • 20 mTimp de preparare
  • 10 mTimp de gatire
  • 30 mGata in
Print Recipe

Prăjitura Porumbița, cu cremă de brânză și frișcă



De câteva zile bune, tot vreau să fac prajitura asta, eu sincer nu îmi aduc amintea prea bine de ea, decât foarte vag, odată pentru că sunt mare fan al ciocolatei și în al doilea rând au trecut ani buni de când nici măcar nu se mai găsește prin galantarele cofetăriilor.

De multă vreme mi-o spus mama să o fac că ar mânca, însă nu mi se părea atât de interesantă, că doar ce poate fi atât de bun la un rol din pandișpan umplut cu cremă de brânză și frișcă, dar zilele trecute, o doamnă de pe grup mi-a adus aminte de rugămintea mamei și uite că azi am pus planul în aplicare.

Este fină, cremoasă ușoară și rapid de făcut cu ingrediente la îndemâna oricui.

Rămâneți alături pentru lista ingredientelor și modul de preparare, iar nostalgia anilor trecuți va reveni din nou cu un miros îmbietor și cu un gust răcoritor și bun.

Cum se face prajitura Porumbița cu cremă de brânză și frișcă:

Lista Ingredientelor

Pentru blat:

  • 3 ouă mari
  • Un praf de sare
  • 110 g zahăr tos
  • 100 g făină albă
  • 1 lingură ulei vegetal

Pentru cremă:

  • 500 g brânză dulce și grasă de vaci
  • 150 ml smântână pentru frișcă cu 35% grăsime
  • 150 g zahăr tos
  • Coaja razuită de la o lămâie
  • 1 linguriță extract de vanilie

Pentru îmbrăcat feliile și decor:

  • 500 g smântână pentru fruscă cu 35% grăsime
  • 100 g zahăr pudră
  • 12-15 cireșe confiate

Mod de preparare pentru foaie:

Preîncălzim cuptorul la 175 de grade Celsius.

Tapetăm o tavă de cuptor cu dimensiunea de 35/45 cm

Punem într-un castron încăpător ouăle cu praful de sare și le batem până obținem valuri ușoare la suprafață.

Adăugăm treptat zahărul și batem în continuare până se topește și spuma devine destul de fermă încât să aibe ținută.

Încorporăm uleiul și amestecăm ușor cu ajutorul unei spatule.

Cu aceeași spatule cu mișcări ușoare de sus în jos încorporăm treptat și făina.

Turnăm compoziția în tava de copt, nivelăm ușor și cât mai uniform. Dăm la cuptor pentru 10 minute. Scoatem imediat foaia din tavă și o lăsăm să se răcească la temperatura camerei, nu prea mult, pentru că se va usca și o vom rula greu.

 

Mod de preparare pentru cremă:

Punem brânza cu zahărul, extractul de vanilie, coaja de lămâie și cu ajutorul unui mixer de bucătărie omogenizăm compoziția până se topește zahărul.

Adăugăm smântâna pentru frișcă și batem în continuare până se leagă și obținem o cremă omogenă.

Cum se bate frișca:

Batem frișca până  lasă forme ușoare, adăugăm zahărul pudră și continuăm să batem până se întărește. Aveți grijă să nu o bateți prea mult, că se va tăia.

Asamblare:

Întindem crema pe toată suprafața foii și o rulăm strâns, după care o dăm la frigider pentru o oră.

Tăiem rulada obținută în 14 felii egale și facem aveline cu ajutorul unui sac cu șpriț stelat. Punem cireșele confiate și mai lăsăm la rece pentru o jumătate de oră după care putem servi.

Asta în caz că mai aveți răbdare, însă vă asigur că este mult mai bună după ce a stat la frigider.

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password