Prăjitură rapidă cu prune și granola cu miere

( 0 out of 5 )
Loading...
  • -4 pServings+
  • 10 mTimp de preparare
  • 12 mTimp de gatire
  • 22 mGata in
Print Recipe

Mereu îmi fac câte ceva dulce și îmi place să improvizez. Aveam ceva prune primite de la mătușa mea de la sat, am făcut din ele magiun de prune, plăcintă cu prune și nuci, iar astăzi fiind pe grabă nu am avut timp să mă pun să fac vreo prăjitură. Mi-am adus aminte că de ceva vreme am făcut prajitura cu zmeură și granola.

Și cum granola folosesc destul de des, mereu am în casă, o caserolă pe care o păstrez în cămară.
Așa că m-am apucat de treabă, însă pe parcursul rețetei veți descoperi o prăjitură rapidă cu prune și granola cu miere,

gata în numai 20 de minute.
Puteți să o faceți în monoporții sau într-un vas mai mare, este la fel de gustoasă și cu siguranță va strânge întreaga familie sau invitații în jurul mesei. Tot ceea ce trebuie să faceți e să măriți cantitățile pentru vasul în care o veți face.

Ingrediente pentru 4 porții:

500 g prune fără sâmburi
50 ml apă
100 g miere
1 linguriță de scorțișoară
100 g granola cu miere, rețeta aici

Punem apa cu prunele și mierea într-o oală și le fierbem la foc mic până se înmoaie prunele și se formează un sos, însă prunele trebuie să rămână cât de cât întregi. Adăugăm scorțișoara și dăm deoparte.

Turnăm în ramkine pentru monoporții și umplem de 3 sferturi după care punem granola cu miere deasupra si dăm la cuptor pentru 10-12 minute la 180 de grade. Dacă alegem să folosim un vas mai mare facem la fel umplem de 3 sferturi după care punem granola deasupra și dăm la cuptor pentru 12-14 minute la 180 de grade.

Simplu, gustos și sănătos! Se poate servi fierbinte sau la temperatura camerei, alături de o inghetațată, sau smântână grasa cu minim 32% grăsime.
Vă las acum să vă apucați de treabă, nu înainte de a vă ura spor la treabă și poftă bună!

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password