Prajitura cu zmeura, granola și miere

( 0 out of 5 )
Loading...
  • -16-20Servings+
  • 25 mPrep Time
  • 45 mCook Time
  • 1:10 hReady In
Print Recipe

 

Când am făcut prima data prajitura acestea, va recunosc ca au fost foarte apreciate, de către toți ai mei, darămite de mine, pentru ca după cum știți sau v-ați dat seama sunt un mare fan al dulciurilor.
Nu sunt atât de greu de făcut pe cum par și sunt atât de delicioase încât as fi in stare sa mănânc o tava întreaga.
Acum o fac ocazional pentru ca îmi fac granola și efectiv o țin intr-o cutie închisă ermetic și când am chef de ceva dulce repede trag un blat, pun ceva pe el și deasupra granola, ori o folosesc dimineața in iaurt pentru micul dejun.
Delicioasa cu blat fin, umplutura de zmeura care numai bine contrabalansează dulcele și granola crocanta fac ca prajitura cu zmeura, granola și miere sa fie una din preferatele familiei mele.

Ingredients

  • Pentru blat
  • Pentru stratul de zmeura
  • Pentru granola

Step by step method

  • Primul lucru ne apucam de granola: tocam grosier fructele oleaginoase adăugăm stafidele si merișoarele. Topim untul, adăugăm mierea, sarea și Scorțișoara. Combinam fructele cu fulgii de ovăz și turnam peste amestecul de miere cu unt, lăsam câteva minute sa se încorporeze după care dam la cuptor la 180 de grade timp de 15-20 de minute pana se rumenesc. Amestecam din când in când sa nu se ardă.

  • Intr-un castron vom pune faina de migdale, zaharul brun, laptele, mierea și extractul de vanilie și un pic de sare. Cu ajutorul unui mixer vom omogeniza compoziția pana se spumeaza și se topește zaharul. Adăugăm faina și cu ajutorul unei linguri de lemn vom incorpora și faina. Punem totul intr-o tava tapetata cu hârtie de copt, netezim și uniformizam compoziția și băgăm la cuptor pentru 20-25 de minute la 180 de grade sau pana capătă o culoare brună.

  • In timp ce se coace blatul de biscuite pregătim compoziția de zmeura. Intr-un castron punem zmeura cu zeama de portocale, faina și zaharul brun și le amestecam ușor. După ce au trecut 20 de minute scoatem blatul din cuptor și turnam compoziția de zmeura, netezim iar apoi granola. Presam ușor cât sa se așeze bine, punem o hârtie de copt deasupra și mai lăsam încă 20 de minute la cuptor. Înainte de a scoate din cuptor cu 2 minute punem mierea și lăsam sa se termine timpul.

  • Scoatem din cuptor și lăsam sa se răcească la temperatura camerei după care taiem după plac. Nu chiar simplu, dar gustos și sănătos! Spor la treaba și pofta buna!

Tips & variations

  • Avem nevoie de o tava de 35/50

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. mai multe informații

Setările de coockie pe acest website trebuie setate pe "permite coockies" pentru a vă putea oferi cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă continuați să folosiți acest website fără a schimba setările de coockie sau apăsați pe "Accept" înseamnă că sunteți de acord cu ele.

Închide