Prăjitura Reforma

( 4.3 out of 5 )
Loading...
Prăjitura Reforma
  • -24 feliiServings+
  • 40 mTimp de preparare
  • 40 mTimp de gatire
  • 1:20 hGata in
Print Recipe

Prăjitura Reforma

Prăjitura Reforma este o simfonie de arome și texturi, cu un blat aromat de nucă care se topește în gură, completat de o cremă de ciocolată delicată și bogată.

Prăjitura Reforma

Este o combinație perfectă între dulceața nucii prăjite și intensitatea ciocolatei, oferind o experiență gustativă memorabilă în fiecare bucățică. Aspectul său elegant și armonios completează cu grație fiecare masă festivă sau moment special.

Prăjitura Reforma

Această prăjitură impresionează nu doar prin gustul său excepțional, ci și prin aspectul său elegant și sofisticat, fiind o alegere perfectă pentru a răsfăța simțurile în orice ocazie specială.

Cum facem Prăjitura Reforma

Ingrediente pentru blaturi:

  • 16 albușuri
  • 400 g zahăr tos
  • Un praf de sare
  • 480 g nucă măcinată

Ingrediente pentru cremă:

  • 16 gălbenușuri
  • 160 g zahăr tos
  • 300 g ciocolată cu 40% cacao
  • 230 g unt cu 80% grăsime

Mod de preparare pentru blaturi:

Tapetăm două tăvi de cuptor  de 28/38 cm , cu hârtie de copt.

Preîncălzim cuptorul la 180 de grade Celsius cu ventilație.

În două castroane punem câte 8 albușuri și un praf de sare pe care le batem pe rând până obținem o spumă lejeră asemeni unei zăpezi moi.

Adăugăm treptat jumătate din cantitatea de zahăr și continuam să batem până se topește iar bezeaua este fermă și lucioasă.

Prăjitura Doamna Walewska - Pani Walewska

Adăugăm jumătate din cantitatea de nucă și amestecăm ușor cu spatulă cu mișcări largi de sus în jos până compoziția devine omogenă. Nu insistați prea mult că vom scoate aerul încorporat în albușuri.

Prăjitura Reforma

Turnăm în tavă și coacem 20-22 de minute. Scoatem din cuptor și transferăm pe un grătar să se răcească complet. Facem la fel și cu celelalte albușuri.

Prăjitura Reforma

Mod de preparare pentru crema:

Punem o oală cu apă la fiert pentru a putea pune un castron fără a atinge apa din oală.

Punem într-un castron gălbenușurile cu zahărul și cu un praf de sare și le batem până ajunge la 65 de grade Celsius. Dacă nu aveți termometru veți vedea că se îngroașă compoziția și se deschide la culoare, așa veți știi când trebuie să opriți focul și să dați deoparte.

Prăjitura Reforma

Imediat în compoziția fierbinte adăugăm ciocolata și untul care trebuie să fie la temperatura camerei, lăsăm 2-3 minute după care amestecăm energic până se omogenizează complet. În caz ca ciocolata nu e topită mai puneți pe bani Marie la foc mic încă câteva momente până se topește și ciocolata. O dăm deoparte și lăsăm să se răcească complet la temperatura camerei.

Prăjitura Reforma

Asamblare:

Îndepărtăm hârtiile de pe blaturi și le tăiem în două pe lat.

Cu ajutorul unui robot de bucătărie mixam un minute cremă atât cât să fie ușor tartinabilă.

Prăjitura Reforma

Împărțim crema în 4 părți egale. Punem un blat, o parte de cremă și tot așa până terminăm ultimul strat cu cremă.

Prăjitura Reforma

Dăm la rece până a doua zi când poate fi tăiată și servită. Spor la treabă și să vă fie de folos!

Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie. 

necunoscut.jpg

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

2__#$!@!#__necunoscut.jpg

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password