Prăjitura Soso cu vanilie, zmeură și ciocolată

( 0 out of 5 )
Loading...
  • -14 pServings+
  • 30 mTimp de preparare
  • 30 mTimp de gatire
  • 60 mGata in
Print Recipe

Prăjitura Soso cu vanilie, zmeură și ciocolată

 

Prăjitura Soso cu vanilie, zmeură și ciocolată. O bunătate ieșită din comun, combinație mai bună și mai potrivită decât zmeura cu vanilie și ciocolată nu cred să existe, așa cum tare de mult nu am mai făcut o bunătate la care să-mi saliveze gura când scriu despre ea. Cremă fină și delicioasă de vanilie, blat ușor umed de cacao și jeleu generos de zmeură, totul acoperit cu o glazură de ciocolată.

Este foarte ușor de pregătit, ingredientele le găsim la orice supermarket și cu siguranță îi va reuși chiar și celui mai neîndemânatic într-ale bucătăriei.

Acum nu îmi rămâne decât să urmăriți rețeta care este descrisă pas cu pas pentri o reușită garantată!

Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie. 

necunoscut.jpg

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

2__#$!@!#__necunoscut.jpg

Cum facem Prăjitura Soso cu vanilie, zmeură și ciocolată

Ingrediente pentru blat:

5 ouă întregi

Un praf de sare

200 g zahăr tos

50 ml ulei vegetal cu gust neutru

50 ml lapte cu 3,5% grăsime

160 g faină albă tip 000

20 g cacao de bună calitate

Ingrediente pentru stratul de zmeură:

500 g zmeură proaspătă sau congelată

200 g zahăr tos

300 ml de apă

100 g amidon alimentar

Ingrediente pentru crema de vanilie:

600 ml lapte

5 gălbenușuri

70 g amidon

200 g zahăr

Un praf de sare

1 lingura extract de vanilie

150 ml smântână din lapte pentru frișcă

100 g zahăr pudră

Ingrediente pentru glazura de ciocolată:

200 g ciocolată cu 50% conținut de cacao

100 ml smântână din lapte pentru frișcă cu 35% grăsime

Mod de preparare pentru blat:

Preîncălzim cuptorul la 180 de grade celsius.

Tapetăm fundul unei tăvi de cuptor cu dimensiunea de 20/20 cm cu hârtie de copt.

Cernem făina cu cacaua într-un castron și o dăm deoparte.

Punem gălbenușurile cu laptele, uleiul si omogenizăm.

Batem albușurile cu un praf de sare, adăugăm treptat zahărul si mixăm în continuare până zahărul este complet topit iar bezeaua devine fermă si lucioasă.

Încorporăm amestecul de gălbenușuri, amestecăm ușor cât să se încorporeze.

Adăugăm amestecul de făină si cu o spatulă amestecăm cu mișcări largi de sus în jos.

Turnăm în tavă și dăm la cuptor pentru 18-20 de minute sau până trece testul scobitorii. Lăsăm să se tempereze în tava în care s-a copt după care îndepărtăm hârtia de copt și lăsăm să se răcească complet pe un grătar.

Mod de preparare pentru jeleul de zmeură:

Dizolvăm amidonul în apă și-l dăm deoparte.

Punem zmeura cu zahărul intr-o crăticioară la foc mic până începe să clocotească.

Adăugăm amidonul dizolvat atât cât este nevoie să obținem o compoziție similară magiunului. Dăm jos de pe foc, lăsăm să se tempereze și amestecăm din când în când să nu facă pojghiță.

Mod de preparare pentru crema de vanilie cu frișcă

Batem frișca până lasă ușoare valuri la suprafață, precum o zăpadă ușoară și pufoasă, adăugăm zahărul pudră și mai batem puțin până se întărește. Mare atenție, nu bateți foarte mult, că rișcați să se taie și frișca naturală din lapte, niciodată nu va avea ținuta, gustul și nici nu va arăta ca frișca vegatală. O dăm la rece până când vom avea nevoie de ea.

Într-un castron amestecăm gălbenușurile cu 100 ml de lapte, amidonul și dăm deoparte.

Punem laptele cu zahărul, extractul de vanilie intr-o crăticioară și când începe să clocotească adăugăm în fir subțire compoziția de gălbenușuri amestecând încontinuu până se îngroașă. Dăm deoparte și amestecăm ocazional până se răcește pentru a nu face pojghiță.

Turnăm peste laptele fierbinte

Când s-a răcit încorporăm frișca bătută in 2-3 tranșe și amestecăm ușor.

Asamblare:

Tăiem blatul în două părți egale.

Punem primul blat înapoi în formă, turnăm compoziția de zmeură și nivelăm.

Oprim o lingură bună din cremă și restul o turnăm peste stratul de zmeură, nivelăm din nou, punem al doilea blat și ungem cu crema rămasă, dăm la rece pentru minim 2 ore.

Mod de preparare pentru glazură:

Punem smântâna intr-o crăticioară pe foc mic și o aducem în punctul de fierbere.

 

Adăugăm ciocolata, o lăsăm 2-3 minute după care amestecăm până se omogenizează. O lăsăm să se tempereze.

Turnăm glazura peste și dăm la rece pentru 4-5 ore sau peste noapte. Spor la treabă și să vă fie de folos!

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password