Abonează-te la canalul de Youtube

Prăjitura Victoria cu cremă de lămâie

( 4.5 din 5 )
Se încarcă...
Prăjitura Victoria cu cremă de lămâie
  • 36 bucPorții
  • 40 mPreparare
  • 50 mGătire
  • 1:30 hGata în
Printează rețeta

Prăjitura Victoria cu cremă de lămâie

Sincer nu am mâncat un desert cu nucă și lămâie mai bun ca această Prăjitura Victoria cu cremă de lămâie.

Blaturi cu nucă coaptă, cremă fină de lămâie fiartă pe aburi cu fructe confiate, totul completat cu o glazură oglindă de ciocolată albă. Un deliciu de sărbătoare aș spune care face furori prin cofetării și se vinde la niște prețuri… huh 🤣🤣🤣🤣

Totul a pornit de la o provocarea unei cititoare care mi-a dat temă de casă să reproduc acest desert pe care îl cumpara în cantități mici datorită prețului care este foarte mare și ar vrea să o facă acasă. Așadar m-am apucat de treabă, blatul cu nucă nu era o problemă, însă la cremă am muncit un pic, ba era prea mult unt, ba prea multă zeamă de lămâie, ba prea moale…

Azi i-am dat de capăt și consider că sunt proporțiile ideale pentru o reușită! Așadar vă invit să Rămâneți alături pentru lista ingredientelor, dar și a modului simplu de preparare.

Prăjitura Victoria cu cremă de lămâie

Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie. 

necunoscut.jpg

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

2__#$!@!#__necunoscut.jpg

Cum se face Prăjitura Victoria cu crema de lămâie?

Ingrediente pentru blat:

  • 6 ouă
  • 150 g zahăr tos
  • 1 praf de sare
  • 150 g nucă măcinată
  • 100 g făină albă tip 000
  • 160 g nucă tăiată grosier

Crema de lămâie cu unt

  • 5 ouă
  • 300 g zahăr
  • 1 praf de sare
  • 100 ml suc proaspăt stors de lămâie
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • 260 g unt cu min. 82% grăsime
  • 150 g fructe confiate (caise, merișoare, portocale, lămâie, ananas, Mango, etc)

Ingrediente glazură oglindă de ciocolată albă: 

  • 90 grame apa
  • 110 grame zahăr tos
  • 75 de grame smântână pentru frișcă din lapte
  • 50 grame ciocolată albă de bună calitate
  • 5 g gelatină
  • colorant și arome după necesități.

Mod de preparare:

Preîncălzim cuptorul la 180 de grade Celsius.

Tapetăm o tavă de cuotor cu hârtie de copt cu dimensiunea de 35/45 cm.

Cernem făina și o amestecăm cu nuca măcinată într-un castron și le dăm deoparte.

Amestecarea nucii

Separăm ouăle. Albușurile le mixăm la viteza mare cu sarea, până lasă valuri la suprafață asemeni unei zăpezi moi, adăugăm treptat zahărul și mixăm până obținem o spumă fermă, lucioasă și zahărul este topit complet.

Baterea albușurilor

Adaugăm gălbenușurile și mai mixăm un pic până la omogenizare la viteză mică.

Încorporarea gălbenușurilor

Adăugăm compoziția de făină cu nucă în 2 tranșe și amestecăm cu o spatulă cu mișcări ușoare de jos in sus.

Încorporarea nucii

Turnăm compoziția în tava tapetată, presărăm nuca tocată grosier. Coacem blatul timp de 15-17 minute sau până trece testul scobitorii.

Blat cu nuca

Scoatem afară blatul pe un grătar să se răcească, după care îndepărtăm hârtie de copt.

Mod de preparare pentru cremă:

Tăiați cubulețe mici fructele confiate, apoi turnați 250 de ml de apă fierbinte și lăsați-le pe tru 15 minute la hidratat.

Fructele

După trecerea timpului, strecurați și puneți-le pe un șervețel, pentru a elimina excesul de apă.

Punem ouăle întregi cu sarea și zahărul pe bain marie și le batem până se îngroașă, iar dacă aveți un termometru de bucătărie până ajunge la 65-67 de grade. Mare atenție ca fundul castronului să nu atingă apa care clocotește, deasemeni să aveți grijă ca ouăle să nu se facă omletă! Focul trebuie să fie mic spre mediu.

Ouale cu zaharul

Adăugăm untul și sucul de lămâie direct în cremă caldă și omogenizăm. Dăm la rece pentru o oră.

Încorporăm untul

Mod de preparare pentru glazura oglindă de ciocolată albă:

Punem gelatina la hidratat în 30 de mililitri de apă rece.

3416D3C9-EB87-4DDD-BBBA-0630531D0C94-300x300.jpeg

Într-o crăticioară punem apa cu zahărul la fiert  la foc mic pentru exact 2 minute din momentul în care începe să fiarbă sau până se topește zahărul.

613D3B95-0CC9-4856-944A-99ED07C3775B-300x300.jpeg

Dăm jos de pe foc, adăugăm smântâna și amestecăm.

510CE193-0735-4668-8364-CC7521746CC8-300x300.jpeg

Punem ciocolata în siropul de zahăr si omogenizăm bine.

85921A20-3245-4621-859C-FFBA42EEAE5F-300x300.jpeg

Adăugăm și gelatina hidratată și o lăsăm să se topească.

3FC027B5-BEF1-45A1-9289-C2797445B5EB-300x300.jpeg

Trecem totul printr-o sită fină de ceai sau cu ajutorul unui mixer vertical o blendăm pentru a avea certitudinea că este fără cocoloașe și o lăsăm să se răcească până la 30-32 de grade după care o putem turna peste prăjitură. Dacă nu aveți un termometru, puteți să luați cu o lingură din compoziție și când nu mai curge ca și apa, ci ca o smântână lichidă e semn ca deja a ajuns la temperatura optimă de utilizare.

20638C52-621F-4F19-A5EF-1DF7476F7BDC-300x300.jpeg

28ADC140-9621-43C8-A279-EFC4C709DD2A-300x300.jpeg

Asamblare:

Tăiem blatul în 2 părți egale, pe lung sau pe lat, după preferințe, eu l-am tăiat pe lat și astfel am obținut un dreptunghi de 22/35 cm.

Scoatem crema de la frigider și o mixăm până se spumează și capătă un aspect lucios. Nu o bateți prea mult că se va tăia. Dacă totuși aveți ghinion, puneți-o un pic pe baie de abur și amestecați ușor până se leagă din nou.

Mixăm ouale pe aburi

Adăugați fructele confiate și amestecați ușor cu o lingură sau o spatulă de Silicon.

Puneți un blat cu cu nuca în sus, turnați crema și nivelați, apoi celălalt blat cu nuca în jos de presați bine sa aibe aderență.

Turnăm crema

Dați la rece pentru o jumătate de oră, apoi turnați glazura și dați din nou la rece pentru minimum 2 ore sau până a doua zi, dacă mai aveți răbdare.

Glazura

Cam asta a fost, un desert elegant, delicios și foarte ușor de făcut, dar de acum nu îmi rămâne decât să vă urez spor la treabă și să vă fie de folos!

Prăjitura Victoria cu cremă de lămâie

Leave A Comment

x

Parola pierduta

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. mai multe informații

Setările de coockie pe acest website trebuie setate pe "permite coockies" pentru a vă putea oferi cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă continuați să folosiți acest website fără a schimba setările de coockie sau apăsați pe "Accept" înseamnă că sunteți de acord cu ele.

Închide

});