Poate mulți vă întrebați cum am ajuns la această rețetă, ei aflați că Bucuria.ro ei fost cei care mi-au dat ideea, odată cu produsele pe care le au în portofoliu, mai precis “Chișinăul de Seară” , care nu sunt decât niște prune învelite în ciocolată și atât de mult mi-au plăcut, încât am zis că e musai să fac ceva asemănător.
Unii ar spune că nici pe departe nu se aseamănă aceste produse între ele și așa și este, acelea sunt niște praline cu prune învelite în ciocolată, iar acestea pe care le-am făcut eu sunt niște batoane din ciocolată de casă cu prune, dar pentru moment, ceea ce îmi place cel mai mult e gustul asemănător, și bineînțeles că le-am făcut după gustul și plăcerea mea.
Mi-au plăcut atât de mult și se pare că la noi se găsesc destul de rar, așa că am fost nevoit să reproduc oarecum Chișinăul de Seară, într-o manieră destul de ușoară și la îndemâna oricui.
Cei care au gustat din ele, pot spune fără falsă modestie că au fost foarte încântați, ca și mine de altfel.
Ramaneti alături pentru lista ingredientelor, dar și modul de preparare!
Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.
Ingrediente:
Mod de preparare pas cu pas:
Într-un castron cernem laptele cu cacaua și le dăm deoparte.
Punem prunele uscate în 50 de ml de rom.
Punem zahărul cu apa și sarea la fiert, pană când luăm o picătură între degete și ne lasă niște firișoare între ele. Din momentul în care începe să fiarbă (1-2 minute) depinde și cât de tare este focul. Oprim focul.
Adăugăm untul și lăsam să se topească untul.
Facem o gaură în mijlocul laptelui praf amestecat cu cacaua. Turnăm compoziția de zahăr peste amestecul de lapte praf și cu ajutorul unei spatule omogenizăm compoziția.
Tapetăm o tavă cu folie de prospețime cu dimensiunea de 20/20 cm.
Turnăm jumătate din compoziția de ciocolată într-o tavă punem prunele scurse bine și le presăm ușor, venim cu cealaltă jumătate de compoziție și nivelăm, acoperim cu folia de prospețime și lăsăm așa până a doua zi la temperatura camerei.
După timpul petrecut peste noapte, cu ajutorul unui cuțit cu lama subțire și bine ascuțit tăiem după plăcerea inimii.
Simplu, rapid și gustos! Spor la treabă și poftă bună!