Pulpe de pui barbeque la cuptor

( 4.9 out of 5 )
Loading...
Pulpe de pui barbeque la cuptor
  • 1,2 kgYield
  • -5-6 bucServings+
  • 10 mPrep Time
  • 20 mCook Time
  • 30 mReady In
Print Recipe

Pulpe de pui barbeque la cuptor

Cu siguranță cele mai bune pulpe de pui barbeque la cuptor din câte am făcut vreodată.

Pulpe de pui barbeque la cuptor

Nu ai nevoie de un grill cu cărbuni, doar de grătarul cuptorului și de o garnitură. Se face o marinadă sau un sos, indiferent cum vreți să îi spuneți preparata din câteva condimente, puțin sos barbeque și de o marinare peste noapte.

Sunt fragede cu gust fenomenal de bun de zici că sunt făcute pe grătarul de afară.

Merg de minune alături de un piure fin și cremos de cartofi, de niște cartofi copți în crustă de mălai sau efectiv cu o salată.

Vă promit un gust extraordinar de bun, suculente și aromate cum nu ați mai făcut vreodată acasă.

Iar acum vă invit să rămâneți alături pentru lista ingredientelor dar și a modului de preparare explicat pas cu pas.

Pulpe de pui barbeque la cuptor

Pentru multe alte rețete cu carne ori preparate și multe altele, găsiți în secțiunea preparate cu carne, click aici  sau pe fotografie.

Poza carne

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

Poza Instagram

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Cum să faci cele mai bune Pulpe de pui barbeque la cuptor?

Ingrediente:

  • 1,5 kg pulpe dezosate fără piele
  • 1 lingură praf de usturoi
  • 1 linguriță de boia
  • 1 linguriță de boia afumată
  • 1/2 linguriță fulgi de chilli (Opțional)
  • 1 linguriță de ghimbir măcinat
  • 1/2 linguriță de piper proaspăt râșnit
  • 1 lingură rasă de sare
  • 120 g sos barbeque

Mod de preparare:

Punem pulpele într-un șervet de bucătărie si le ștergem bine de excesul de apă. Musai trebuie să fie foarte uscate.

Într-un castron punem toate condimentele, sosul  barbeque si omogenizăm.

Punem toate ingredientele într-un castron

Adăugăm pulpele de pui și le amestecăm bine cu sosul. Le punem într-o tavă și le dăm la rece peste noapte sau chiar pentru 24 de ore.

Adăugăm pulpele

Preîncălzim cuptorul la 250 de grade sau treapta cea mai înaltă pentru cele cu gaz.
Tapetăm o tavă mare de cuptor cu hârtie de copt.

Scoatem pulpele de la frigider și le lăsăm să ajungă la temperatura camerei.

Înainte de a ne apuca de gătit, punem la încins și grătarul cuptorului pentru 5 minute.

Distribuim pulpele cu partea exterioară(acea pe care a fost pielea) pe grătarul încins și punem imediat și tava sub ele. Temperatura cuptorului rămâne nemodificată.

Punem Pulpele

După 8-10 minute întoarcem pulpele pe cealaltă parte și le mai lăsăm încă 6-7 minute sau până se rumenesc frumos.

Cu mare atenție scoatem grătarul cu tot cu tava din cuptor și le lăsăm să se odihnească pentru 5-6 minute după care pot fi servite.

Pulpe de pui barbeque la cuptor

Simplu, rapid și gustos, dar nu vă mai rețin, presimt că v-am făcut poftă, așadar să vă fie de folos!

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. mai multe informații

Setările de coockie pe acest website trebuie setate pe "permite coockies" pentru a vă putea oferi cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă continuați să folosiți acest website fără a schimba setările de coockie sau apăsați pe "Accept" înseamnă că sunteți de acord cu ele.

Închide