Rulouri cu nucă și scorțișoară

( 5 out of 5 )
Loading...
  • -12 pServings+
  • 35 mPrep Time
  • 25 mCook Time
  • 60 mReady In
Print Recipe

Rulouri cu nucă și scorțișoară

Dacă toată lumea face rulouri cu scorțișoară, de ce nu am putea adăuga și niște nucă măcinată? Ei uite ca azi le-am făcut și au fost atât de bune încât s-au evaporat atât de repede, încât nici nu au mai ajuns pe farfurie.

Gustul este divin, iar cum nuca facă casă perfectă cu scorțișoara te duce cu gândul la cozonaci sau baigli, așa că nu ezita să le pui în caietul tău cu rețete, vor fi atât de apreciate, încât le veți duce dorul.

Din ingrediente simple asemeni unui cozonac, nici nu are ce să fie rău la ele! Procesul de preparare nu necesită o îndemânare foarte iscusită, așa că și cei mai neîndemânatici într-ale bucătăriei îi vor reuși.

Sunt moi, fragede, aromate și gustoase din cale afară, așa că nu mai sta pe gânduri și apucate de treabă și te vei convinge!

Rămâneți alături pentru lista ingredientelor, dar și modul simplu de preparare.

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Cum se fac rulourile cu nucă și scorțișoară?

Ingrediente pentru aluat:

  • 500 g făină albă
  • 250 ml lapte bătut/ iaurt
  • 20 g drojdie proaspătă
  • 50 g zahăr tos
  • Un praf de sare
  • 5 gălbenușuri
  • 80 g de unt cu minim 82% grăsime
  • 1 praf de sare
  • coaja rasă de la o lămâie
  • 10 g zahăr vanilat

Ingredinete pentru umplutură:

  • 60 g unt cu 82% grăsime
  • 90 g zahăr tos
  • 1 linguriță cu vârf de scorțișoară măcinată
  • 100 g nucă măcinată

Mod de preparare pentru aluat:

Preîncălzim cuptorul la 200 de grade, in momentul în care am terminat de frământat aluatul.

Tapetăm o tavă de cuptor cu hârtie de cop cu dimensiunea de 25/35 cm.

Toate ingredinetele trebuiesc să fie la temperatura camerei.

Pentru început punem într-un bol laptele bătut cu drojdia, zahărul tos și sarea, amestecăm ușor pentru activarea drojdiei și acoperim bolul cu o folie de prospețime.

59F979C9-FD2D-4071-B3E6-F255A03955D5.jpeg

Punem făina într-un bol încăpător și facem o gaură în mijloc, adaugăm compoziția de drojdie care deja a fost activată, gălbenușurile, coaja de lămâie și amestecăm cu o lingură de lemn, până aceasta devine ineficientă.

B981D896-363A-4418-99A1-1F4F76E17A90.jpeg

Adăugăm untul în aluat și frământăm până obținem un aluat fin, elastic și destul de lejer.

EEF24DB0-A1F6-4AA4-B1BF-412108AB77B4.jpeg

Punem aluatul într-un castron uns cu puțin ulei și îl acoperim cu o folie de prospețime, îl ținem la loc calduț, până își dublează volumul.

C848C44B-A997-4CD2-9F13-9C7DEFA59C8F.jpeg