Rulouri cu nucă și scorțișoară

( 5 out of 5 )
Loading...
  • -12 pServings+
  • 35 mTimp de preparare
  • 25 mTimp de gatire
  • 60 mGata in
Print Recipe

Rulouri cu nucă și scorțișoară

Dacă toată lumea face rulouri cu scorțișoară, de ce nu am putea adăuga și niște nucă măcinată? Ei uite ca azi le-am făcut și au fost atât de bune încât s-au evaporat atât de repede, încât nici nu au mai ajuns pe farfurie.

Gustul este divin, iar cum nuca facă casă perfectă cu scorțișoara te duce cu gândul la cozonaci sau baigli, așa că nu ezita să le pui în caietul tău cu rețete, vor fi atât de apreciate, încât le veți duce dorul.

Din ingrediente simple asemeni unui cozonac, nici nu are ce să fie rău la ele! Procesul de preparare nu necesită o îndemânare foarte iscusită, așa că și cei mai neîndemânatici într-ale bucătăriei îi vor reuși.

Sunt moi, fragede, aromate și gustoase din cale afară, așa că nu mai sta pe gânduri și apucate de treabă și te vei convinge!

Rămâneți alături pentru lista ingredientelor, dar și modul simplu de preparare.

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Cum se fac rulourile cu nucă și scorțișoară?

Ingrediente pentru aluat:

  • 500 g făină albă
  • 250 ml lapte bătut/ iaurt
  • 20 g drojdie proaspătă
  • 50 g zahăr tos
  • Un praf de sare
  • 5 gălbenușuri
  • 80 g de unt cu minim 82% grăsime
  • 1 praf de sare
  • coaja rasă de la o lămâie
  • 10 g zahăr vanilat

Ingredinete pentru umplutură:

  • 60 g unt cu 82% grăsime
  • 90 g zahăr tos
  • 1 linguriță cu vârf de scorțișoară măcinată
  • 100 g nucă măcinată

Mod de preparare pentru aluat:

Preîncălzim cuptorul la 200 de grade, in momentul în care am terminat de frământat aluatul.

Tapetăm o tavă de cuptor cu hârtie de cop cu dimensiunea de 25/35 cm.

Toate ingredinetele trebuiesc să fie la temperatura camerei.

Pentru început punem într-un bol laptele bătut cu drojdia, zahărul tos și sarea, amestecăm ușor pentru activarea drojdiei și acoperim bolul cu o folie de prospețime.

59F979C9-FD2D-4071-B3E6-F255A03955D5.jpeg

Punem făina într-un bol încăpător și facem o gaură în mijloc, adaugăm compoziția de drojdie care deja a fost activată, gălbenușurile, coaja de lămâie și amestecăm cu o lingură de lemn, până aceasta devine ineficientă.

B981D896-363A-4418-99A1-1F4F76E17A90.jpeg

Adăugăm untul în aluat și frământăm până obținem un aluat fin, elastic și destul de lejer.

EEF24DB0-A1F6-4AA4-B1BF-412108AB77B4.jpeg

Punem aluatul într-un castron uns cu puțin ulei și îl acoperim cu o folie de prospețime, îl ținem la loc calduț, până își dublează volumul.

C848C44B-A997-4CD2-9F13-9C7DEFA59C8F.jpeg

Mod de preparare pentru compoziția de nucă cu scorțișoară:

Punem într-un castron untul care trebuie să fie la temperatura camerei cu zahărul și scorțișoara, omogenizăm și dăm deoparte.

Pe un plan de lucru presărat cu făină întindem aluatul sub formă dreptunghiulară cu laturile de 48/40 cm.

Întindem uniform compoziția de scorțișoară, presărăm nuca măcinată și rulăm.

Porționăm ochiometric ruloul și însemnăm ușor, unde trebuie tăiat.

Cu ajutorul unei ațe alimentare subțiri tăiem prin forfecare, adică băgăm ața pe dedesubt, apoi încrucișăm și strângem  în 12 părți egale.

Le distribuim la distanțe egale și le lăsăm la dospit până își dublează volumul.

Punem tava în cuptor pentru 18-20 de minute sau până se rumenesc frumos.

Se pot servi cu glazură de zahăr, însă eu am ales să le las așa, pentru că sunt suficient de dulci. Spor la treabă și poftă bună!

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password