Salată cu legume coapte și brânză feta În stil grecesc

( 0 out of 5 )
Loading...
Salată cu legume coapte și brânză feta
  • -4 pServings+
  • 20 mTimp de preparare
  • 60 mTimp de gatire
  • 1:20 hGata in
Print Recipe

Salată cu legume coapte și brânză feta

Salată cu legume coapte și brânză feta este o explozie de culori, arome și nutrienți, combinând ingrediente proaspete și gustoase într-o armonie perfectă. Cartofii, păstârnacul, ceapa roșie, ardeiul gras și zucchini-ul sunt rumeniți delicat în cuptor pentru a-și intensifica dulceața naturală și a adăuga o textură crocantă.

Salată cu legume coapte și brânză feta

Brânza feta, cu savoarea sărată și textura sa pufoasă, adaugă o notă distinctivă și bogată de proteine și calciu. Măslinele, cu gustul lor caracteristic ușor sărat, completează perfecționarea gustului mediteranean al salatei.

Salată cu legume coapte și brânză feta

Dressingul proaspăt cu lămâie și oregano aduce un echilibru subtil de aciditate și arome, îmbrățișând fiecare ingredient și amplificând buchetul lor gustativ. Salata este o opțiune excelentă pentru o masă ușoară și satisfăcătoare, fie ca fel principal sau ca acompaniament versatil pentru alte preparate.

Salată cu legume coapte și brânză feta

Servită proaspătă și colorată, această salată nu doar că încântă papilele gustative, dar și atrage privirile cu paleta sa vibrantă și aranjamentul său estetic. Este o alegere ideală pentru cei care apreciază gustul autentic al ingredientelor naturale și prospețimea preparatelor gătite cu dragoste și atenție.

Salată cu legume coapte și brânză feta

Cum facem Salată cu legume coapte și brânză feta

Ingrediente:

  • 800 g cartofi roșii de preferat
  • 300 g păstârnac
  • Un zucchini mai măricel
  • 500 g ardei grași roșii, de preferat cu California
  • 2 cepe roșii mari
  • 250 g brânză feta
  • 159 g măsline fără sâmburi
  • 150 g ulei de floarea soarelui
  • Sare și piper după gust
  • 1 legătura de pătrunjel

Ingrediente pentru dressing:

  • 100 ml ulei de măsline
  • Zeama de la o lămâie mare sau două mai mici
  • 1 linguriță de oregano
  • 3 căței de usturoi
  • Sare și piper după gust

Mod de preparare:

Spălăm și curățăm legumele cu excepția zucchini-ului și le tăiem cuburi măricele. Tăiem și zucchini pe lung în 4, îndepărtăm miezul și îl tăiem și pe acesta cubulețe. Le condimentăm individual cu sare și le stropim cu câte puțin ulei de floarea soarelui.

Tăiem feta cuburi și pătrunjelul mărunt.

Le punem pe rânduri în tavă și le dăm la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 20-25 de  minute după care scoatem ceapa afară și apoi continuăm să le gătim încă 20-25 de minute sau cat este nevoie pentru a se rumeni frumos.

Salată cu legume coapte și brânză feta

Scoatem tava din cuptor și imediat cu ajutorul unei palete cu găuri extragem legumele din tavă într-un castron. Le lăsăm să se tempereze.

Salată cu legume coapte și brânză feta

Mod de preparare pentru dressing:

Punem într-un borcan de blender toate ingredientele și le mixăm până obținem o emulsie cremoasă.

Salată cu legume coapte și brânză feta

Adăugăm în castron feta, pătrunjelul tocat și măslinele peste care turnăm dressingul peste si săltam de câteva ori.

Salată cu legume coapte și brânză feta

Este gata în vreo 10 minute și nu pentru ca nu ar fi bună, dar e și mai bună dacă lăsăm să se îmbine legumele cu dressingul. Spor la treabă și să vă fie de folos!

Salată cu legume coapte și brânză feta

Pentru multe alte rețete de gustări cu sau fără carne și multe altele, găsiți în secțiunea aperitive click aici sau pe fotografie.

EE776DA9-AD4F-484D-A5BB-46F1B7AA004E.jpeg.webp

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

2__#$!@!#__necunoscut.jpg

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password