Sărățele cu telemea și mix de semințe, fragede și crocante

( 4.2 out of 5 )
Loading...
  • -700-800 g Servings+
  • 20 mPrep Time
  • 60 mCook Time
  • 1:20 hReady In
Print Recipe

Sărățele cu telemea și mix de semințe, fragede și crocante

 

Se fac atât de repede, din numai câteva ingrediente, sunt crocante și merg foarte bine alături de întreaga familie în fața televizorului, înlocuind cu succes popcornul.

Cu siguranță vor fi apreciate de toți cei care le vor gusta! Sunt sfărâmicioase și moi, cu gust ușor de telemea proaspătă, iar mixul de semințe nu face decât să completeze gustul de sărat.

Pentru mine sunt Snack-ul preferat, îl acompaniez la diferite pate-uri cum ar fi cel de ton cu capere și măsline, alături de un hummus sau pur și simplu alături de o bere rece.

Rămâneți alături pentru lista ingredientelor, modul de preparare și veți obține pernuțe crocante de se topesc în gură!

Ingrediente:

  • 500 g făină albă
  • 200 ml lapte (depinde de calitatea făinii, dar și de marimea gălbenușurilor)
  • 1 linguriță de sare
  • 100 g untură (inloc puteți folosi 130 de grame de unt cu 82% grăsime)
  • 100 g unt (inloc puteți folosi 70 g de untura la care să mai adăugați 1 lingură de smântână)
  • 3 gălbenușuri
  • 1 ou întreg
  • 150 g telemea grasă de vaci, bine scursă, uscată
  • Mix de semințe

Mod de preparare:

Preîncălzim cuptorul la 170 de grade Celsius.

Punem făina într-un castron, peste care adăugăm sarea, laptele, untura, untul, gălbenușurile și frământăm până obținem un aluat omogen și ușor manevrabil.

 

312FE608-3C0E-42EF-A080-5A0AB2017A57.jpeg

Întindem aluatul pe un plan de lucru presărat cu făină cu dimensiunile de 60/40 cm. Răzuim telemeaua deasupra aluatului astfel: 3/4 peste aluatul întins, după care împăturim de sus în jos și de jos în sus până la jumătate, astfel încât cele două părți îndoite să ajungă una în cealaltă.

D6C1D76D-D549-46F7-A535-C966E02FDB5E.jpeg

B7C8C595-71AE-4F0D-9D00-006ABAD4B248.jpeg

Răzuim restul de telemea peste părțile îndoite, după care ochiometric împărțim aluatul în trei părți și aducem capetele exterioare spre interior, astfel încât partea a doua să vină deasupra primeia.

B213BEE1-CEBF-492B-8785-C3D9ADC55027.jpeg