Abonează-te la canalul de Youtube

Sărățele cu telemea și mix de semințe, fragede și crocante

( 4 din 5 )
Se încarcă...
  • 700-800 g Porții
  • 20 mPreparare
  • 60 mGătire
  • 1:20 hGata în
Printează rețeta

Sărățele cu telemea și mix de semințe, fragede și crocante

 

Se fac atât de repede, din numai câteva ingrediente, sunt crocante și merg foarte bine alături de întreaga familie în fața televizorului, înlocuind cu succes popcornul.

Cu siguranță vor fi apreciate de toți cei care le vor gusta! Sunt sfărâmicioase și moi, cu gust ușor de telemea proaspătă, iar mixul de semințe nu face decât să completeze gustul de sărat.

Pentru mine sunt Snack-ul preferat, îl acompaniez la diferite pate-uri cum ar fi cel de ton cu capere și măsline, alături de un hummus sau pur și simplu alături de o bere rece.

Rămâneți alături pentru lista ingredientelor, modul de preparare și veți obține pernuțe crocante de se topesc în gură!

Ingrediente:

  • 500 g făină albă
  • 200 ml lapte (depinde de calitatea făinii, dar și de marimea gălbenușurilor)
  • 1 linguriță de sare
  • 100 g untură (inloc puteți folosi 130 de grame de unt cu 82% grăsime)
  • 100 g unt (inloc puteți folosi 70 g de untura la care să mai adăugați 1 lingură de smântână)
  • 3 gălbenușuri
  • 1 ou întreg
  • 150 g telemea grasă de vaci, bine scursă, uscată
  • Mix de semințe

Mod de preparare:

Preîncălzim cuptorul la 170 de grade Celsius.

Punem făina într-un castron, peste care adăugăm sarea, laptele, untura, untul, gălbenușurile și frământăm până obținem un aluat omogen și ușor manevrabil.

 

312FE608-3C0E-42EF-A080-5A0AB2017A57.jpeg

Întindem aluatul pe un plan de lucru presărat cu făină cu dimensiunile de 60/40 cm. Răzuim telemeaua deasupra aluatului astfel: 3/4 peste aluatul întins, după care împăturim de sus în jos și de jos în sus până la jumătate, astfel încât cele două părți îndoite să ajungă una în cealaltă.

D6C1D76D-D549-46F7-A535-C966E02FDB5E.jpeg

B7C8C595-71AE-4F0D-9D00-006ABAD4B248.jpeg

Răzuim restul de telemea peste părțile îndoite, după care ochiometric împărțim aluatul în trei părți și aducem capetele exterioare spre interior, astfel încât partea a doua să vină deasupra primeia.

B213BEE1-CEBF-492B-8785-C3D9ADC55027.jpeg

B8838F92-C1F7-4B22-BE1D-901619A29C8F.jpeg

Dăm la rece pentru o oră.

Scoatem aluatul de la frigider și intindem aluatul pe un front de lucru presărat cu făină cu grosimea de 0,7 milimetrii.

Ungem cu oul bătut și cu ajutorul unui pinten tăiem bastonașe de 6-7 cm lungime și 1-1,5 cm lățime. Presarăm mixul de semințe preferat sau extra telemea.

Punem în tăvi tapetate cu hârtie de copt și coacem 20-25 de minute sau până se rumenesc. Le scoatem din cuptor și le lăsăm să se răcească în tăvile în care s-au copt.

O gustare fragedă, crocantă și rapidă, ca la mama acas. Așadar vorba multă, sărăcia omului, vă urez spor la treabă și poftă bună!

Leave A Comment

- Shopping List
x

Parola pierduta

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. mai multe informații

Setările de coockie pe acest website trebuie setate pe "permite coockies" pentru a vă putea oferi cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă continuați să folosiți acest website fără a schimba setările de coockie sau apăsați pe "Accept" înseamnă că sunteți de acord cu ele.

Închide

});