Sarmale de post cu linte și ciuperci

( 4.3 out of 5 )
Loading...
Sarmale de post cu linte și ciuperci
  • -48-50 de bucServings+
  • 60 mTimp de preparare
  • 2:30 hTimp de gatire
  • 3:30 hGata in
Print Recipe

Sarmale de post cu linte și ciuperci

Azi facem niște Sarmale de post cu linte și ciuperci, un deliciu căruia nu îi va rezista nici cel mai înfocat carnivor.

Sarmale de post cu linte și ciuperci

Se pregătesc destul de ușor cu multe legume si sunt potrivite pentru orice tip de masă, de la gustare, fel principal sau chiar de luat la pachet. Având în vedere că nu conțin grăsime animală pot fi consumate atât reci cât si calde.

Sarmale de post cu linte și ciuperci

Combinația de legume cu linte și într-un final împăturită în foi de varză este genială, chiar dacă aveam oarecare emoții când am decis să fac această rețetă.

Sarmale de post cu linte și ciuperci

Acum vă invit să rămâneți alături pentru lista ingredientelor, dar și a modului de preparare detaliat pas cu pas.

Sarmale de post cu linte și ciuperci

Cum facem Sarmale de post cu linte și ciuperci

Ingrediente:

  • 2,3-2,6 kg varză murată, în funcție de cât de bună este varza
  • 300 g ceapă albă
  • 400 morcovi
  • 400 g ciuperci champignon
  • 500 g hribi proaspeți sau congelați
  • 450 g linte verde
  • 150 ml ulei vegetal
  • 1 legătură de mărar
  • 2-3 crenguțe de cimbru
  • 1 linguriță de fulgi de chilli
  • Sare și piper după gust
  • 1 lingură de boia (Opțional) eu am pus pentru culoare

Mod de preparare: 

Curățăm și punem hribii în mai multe ape reci pentru a se lăsa nisipul la fund.

Punem varza la desărat dacă este nevoie și o tăiem pentru frunzele de sarmale.

Curățăm ceapa, ardeiul și morcovul. Ceapa, ardeiul și ciupercile le tocăm mărunt, morcovul îl tăiem cubulețe mici și le punem la călit în jumătate din cantitatea de ulei cu puțină sare.

Sarmale de post cu linte și ciuperci

Tăiem cubulețe ciupercile hribii și le punem separat la călit cu restul de ulei, până se înmoaie.

Sarmale de post cu linte și ciuperci

Într-un castron vom pune compoziția de legume, hribii, lintea, condimentele, mărarul și cimbrul tocat și le amestecăm. Dăm gust cu sare și piper.

Sarmale de post cu linte și ciuperci

Dacă alegem să facem cu boia, o adăugăm și pe aceasta.
Sarmale de post cu linte și ciuperci
Împăturim sarmalele, punând câte o lingură de compoziție în fiecare frunză.

Sarmale de post cu linte și ciuperci

Pregătim o oală de pământ sau o oală normală, iar pe fundul acesteia punem varză rămasă tocată mărunt. Aranjăm sarmalele, le acoperim cu 2-3 frunze de varză, turnăm peste apa, iar dacă mai este nevoie, adăugăm apă pe parcurs, punem capac și le dăm la cuptor la 120 de grade pentru oala de pământ timp de 10 minute după care ridicăm temperatura la 180 de grade pentru minim 2 ore și jumătate sau direct pe foc.

Sarmale de post cu linte și ciuperci

Verificăm pe la jumătatea timpului dacă mai este nevoie să adăugăm apă.

După ce le scoatem din cuptor le mai lăsăm la odihnit încă jumătate de oră după care le putem servi.

Sarmale de post cu linte și ciuperci

Gustos, de post și ușor de făcut. Spor la treabă și pofta bună!

Sarmale de post cu linte și ciuperci

Pentru multe alte rețete fără carne ori preparate de post  și multe altele, găsiți în secțiunea gustări, click aici sau pe fotografie.

C8514272-7D54-4A48-BAA2-62D97C2FFB0A.jpeg

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

2__#$!@!#__necunoscut.jpg

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password