Cred că aceste șnițele poloneze de pui cu mozzarella trebuia să le fac mai de mult, dar mă consolez cu ideea că am făcut altele.
Nu e o inginerie să le prepari, dar rezultatul este absolut fabulos, toate se toacă mărunt, dai gust si sunt gata de servit alături de un sos cremos de iaurt, usturoi sau tzatziki, un piure sau afectiv între două felii de pâine.
Sunt gustoase și mai sănătoase decât cele clasice plus coloritul spectaculos, datorită legumelor. Azi când scriu rețeta e a doua oară când le fac și de abia au trecut două zile de la prima testare.
Acum vă invit să rămâneți alături pentru lista ingredientelor dar și a modului de preparare detaliat pas cu pas.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Tăiem cubulețe mici pieptul de pui.
Curățăm ardeiul, eliminăm cotorul și semințele și îl tăiem cubulețe mici.
Tocăm pătrunjelul mărunt.
Tăiem ceapă verde mărunt.
Tocăm mărunt usturoiul.
Într-un castron punem toate ingredientele cu excepția mozzarellei și a uleiului. Dăm gust cu sare și piper și amestecăm bine. Lăsăm compoziția pentru 20 de minute deoparte, apoi o amestecăm din nou.
Adăugăm mozarella și amestecăm din nou.
Formăm șnițelele luând în palma umedă câte o lingură bună din compoziție și o aplatizăm cam de 1 cm grosime. Dacă cumva compoziția este prea lichidă, mai adăugați o lingură de pesmet. Asta depinde de cât de apoase sunt ingredientele. Dacă e prea uscată mai puteți adăuga iaurt.
Încingem uleiul și prăjim șnițele câte un minut pe fiecare parte la foc mediu.
Scoatem pe o tavă tapetată cu șervet de bucătărie pentru a elimina excesul de ulei.
Se pot servi cu un sos de iaurt, de usturoi sau un tzatziki. Spor la treabă și să vă fie de folos!!!
Pentru multe alte rețete cu carne ori preparate și multe altele, găsiți în secțiunea preparate cu carne, click aici sau pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.