Supă cremă de cartofi dulci cu lapte de cocos și bacon crocant
În ultima vreme am cam renunțat la ciorbele și supele clasice gătind mai mult supe creme, sunt ușor de făcut, nu necesită prea mumtă atenție la gătire, pui ingredientele în oală, fierbi, mixezi și supa e gata.
Pentru o persoană care gătește zilnic, e foarte important ca să reduci timpul petrecut în Bucătărie cât se poate de mult de aceea caut să fac rețete cât mai simple și cât mai ușor de făcut, dar în același timp gustoase și hrănitoare.
Alte supe creme:
Supă cremă de sparanghel cu iaurt și prosciutto:
Supă cremă de linte cu lapte de cocos și Lime:
Ingrediente pentru supă cremă de cartofi dulci cu lapte de cocos și bacon crocant:
Mod de preparare supă cremă de cartofi dulci cu lapte de cocos și bacon crocant:
Curățăm cartofii, țelina și le taiem cuburi, ceapa și usturoiul le curățăm și o tocăm mărunt.
Punem la călit în unt ceapa cu usturoiul și puțină sare.
după care adăugăm supa și lăsăm să fiarbă până se înmoaie bine legumele.
În timp ce supa fierbe tăiem baconul și îl prăjim în tigaie cu ulei pentru 4-5 minute la foc mediu sau până se face crocant.
Adăugăm laptele de cocos, verificăm de sare, punem într-un blender și mixăm până obținem o cremă fină. Dacă este prea groasă mai putem adăuga puțină supă.
Servim crema împreună cu baconul crocant și frunze de pătrunjel.
Dacă se dorește a fi puțin picantă Opțional se poate adăuga ghimbir și fulgi de chilli.
Simplu, rapid, gustos și hrănitor. Spor la treabă!