Crema de sparanghel cu iaurt si prosciutto

( 5 out of 5 )
Loading...
  • -6 portiiServings+
  • 20 mTimp de preparare
  • 40 mTimp de gatire
  • 60 mGata in
Print Recipe

Fiind o plantă aromată care da o savoare extraordinara, fie ca o folosim pentru supe creme, la gratar sau in garniturile de legume, salate, aproape ca poate fi combinata in orice fel de mancare, reusind cu succes sa incoroneze cele mai sofisticate preparate.
Regele Ludovic al 14-lea a dispus contruirea de solarii, speciale, pentru a se bucura de sparanghel tot timpul anului, astfel leguma capatand titulatura de “Hrana Regilor“.
In linii mari beneficiile consumului de sparanghel: detoxifiaza, are propietati antiimbatranire, este considerat afrodiziac, amelioreaza durerile si inflamatiile din corp, previne osteoporoza, reduce riscul bolilor de inima si al malformatiilor congenitale.
Nu cred sa existe vreo supa crema care sa imi placa mai mult decat cea de sparanghel, asa ca astazi va ofer si eu reteta mea, de aceasta data cu iarut si prosciutto crocant si cu care nu va da gres nici cel mai neindemnatic intr-ale bucatariei.

Ingrediene

Step by step method

  • Asa dupa cum vedeti, am curatat legumele si le-am taiat in bucati mai mari, pentru ca fiind supa crema nu este nevoie sa ne chinuim sa le taiem mici sau la marime exacta.

  • Incingem o oala cu putin ulei de masline, adaugam toate legumele si putina sare, nu prea multa si le calim aproximativ 10-15 minute. Pentru ca proscitto este sarat iar prin prajire se va elimina apa si va fi si mai sarat, asa ca sare cu moderatie, mai bine dupa, decat sa nu o puteti manca de sarata.

  • Dupa ce s-au calit legumele adaugam apa, dupa cat dorim sa o facem de groasa, eu am adaugat 1,2 litrii. O lasam sa fiarba pana legumele devin moi si se farama cand bagam furculita in ele, eu am lasat 25 de minute.

  • Dupa ce a fiert, o lasam sa se tempereze vreo 10-15 minute, apoi o bagam in blender , adaugam iaurtul si o mixam pana vedem ca are o consistenta omogena. O trecem prin sita, pentru a extrage eventualele parti atoase ramase dupa curatarea sparanghelului. Dupa ce am terminat de mixat crema, o readucem pe foc pentru a-i da un clocot, asta pentru ca am adaugat iaurtul si va trebui si el sa fiarba 2-3 minute.

  • Incingem o tigaie cu o lingura de ulei de masline si prajim feliile de prosciutto la foc mic pana devin crocante, dar avand grija sa nu le ardem, pentru ca dupa aceea vor fi amare. Aceasta operatie o putem face si la cuptor la 180 de grade pentru cateva minute.

  • In tigaia in care am prajit feliile de prosciuto, adaugam cateva felii de sparanghel pe care le puteti face cu un econimic (scula de curatat legume), adaugam un praf de sare si le lasam pret de un minut, cat se inmoaie putin si sa le putem modela.

  • Punem Crema de sparanghel cu iaurt si prosciutto in farfurii, adaugam cateva bucati de prosciutto rupt, felii de sparanghel si o lingurita de ulei de masline. Spor la treaba si pofta buna!

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password