Azi facem o supă cremă de pui cu legume, o idee interesantă pentru un fel de mâncare mai consistent.
Una din cele mai populare și mai adorate de către români este ciorba de pui a la grec!
În mod normal ciorbele eu le fac din puiul întreg, însă pentru a simplifica lucrurile, eu fac direct din piept de pui sau chiar pulpe de pui.
Cremoasă și plină de legume și carne asezonată cu smântână, este perfectă pentru zilele friguroase sau chiar pentru un fel de mâncare mai consistent.
Mie îmi place foarte mult și pot spune că deja a intrat în meniul nostru de bază, odată că îmbin oarecum supa cu felul doi și nu este nevoie de un al doilea fel.
Ingredientele sunt la îndemâna oricui, trebuie doar să respecți procesul tehnologic și te asigur de un gust desăvârșit!
Pentru multe alte rețete de supe cu sau fără carne ori preparate de post și multe altele, găsiți în secțiunea supe și ciorbe sau click pe fotografie
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Punem pieptul de pui la fiert în 3 l apă cu sare și le fierbem aproximativ o oră sau chiar o oră și jumătate până se înmoaie bine carnea.
Curățăm legumele și le tăiem cuburi mai măricele, ceapa o tocăm mărunt.
Călim ceapa 4-5 minute.
Adăugăm peste ceapă 3/4 din cantitatea de supa strecurată și legumele, fierbem 20-25 de minute la foc mediu.
Topim untul, adăugăm făina si omogenizăm.
Punem supa rămasă la fiert, iar când dă în clocot adăugăm amestecul de unt cu făină, mestecând încontinuu și fierbem până se îngroașă compoziția.
Peste legumele gata fierte adăugăm compoziția de unt, bucățile de carne rupte mai-marii sau mai mici, după preferințe și smântâna. Dăm gust cu sare și piper.
Mai fierbem 5-6 minute și este gata de servit! Spor la treabă și să vă fie de folos!