Supă cremă de pui cu legume

( 0 out of 5 )
Loading...
Supă cremă de pui cu legume
  • -6-8 pServings+
  • 20 mPrep Time
  • 1:10 hCook Time
  • 1:30 hReady In
Print Recipe

Supă cremă de pui cu legume

Azi facem o supă cremă de pui cu legume, o idee interesantă pentru un fel de mâncare mai consistent.

Supă cremă de pui cu legume

Una din cele mai populare și mai adorate de către români este ciorba de pui a la grec!

În mod normal ciorbele eu le fac din puiul întreg, însă pentru a simplifica lucrurile, eu fac direct din piept de pui sau chiar pulpe de pui.

Cremoasă și plină de legume și carne asezonată cu smântână, este perfectă pentru zilele friguroase sau chiar pentru un fel de mâncare mai consistent.

Mie îmi place foarte mult și pot spune că deja a intrat în meniul nostru de bază, odată că îmbin oarecum supa cu felul doi și nu este nevoie de un al doilea fel.

Ingredientele sunt la îndemâna oricui, trebuie doar să respecți procesul tehnologic și te asigur de un gust desăvârșit!

Supă cremă de pui cu legume

Pentru multe alte rețete de supe cu sau fără carne ori preparate de post  și multe altele, găsiți în secțiunea supe și ciorbe sau click pe fotografie

IMG_2120-300x225.jpg

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

2__#$!@!#__necunoscut.jpg

Cum facem cea mai bună supă cremă de pui cu legume?

Ingrediente:

  • 600 g piept de pui
  • 350 g morcovi
  • 200 g păstârnac
  • 2-4 tije de țelină, în funcție de cât de mari sunt
  • 1 ceapă medie
  • 30 ml ulei floarea soarelui
  • O lămâie (Opțional pentru servit)
  • 100 g unt cu 82% grăsime
  • 100 g făină albă tip 000
  • 300 g smântână grasă cu minim 32% grăsime
  • Sare și piper după gust

Mod de preparare: 

Punem pieptul de pui la fiert în 3 l apă cu sare și le fierbem aproximativ o oră sau chiar o oră și jumătate până se înmoaie bine carnea.

Punem pieptul de pui la fiert

Curățăm legumele și le tăiem cuburi mai măricele, ceapa o tocăm mărunt.

Călim ceapa 4-5 minute.

Călim ceapa

Adăugăm peste ceapă 3/4 din cantitatea de supa strecurată și legumele, fierbem 20-25 de minute la foc mediu.

Adăugăm Legumele

Topim untul, adăugăm făina si omogenizăm.

Topim untul și adăugăm faina

Punem supa rămasă la fiert, iar când dă în clocot adăugăm amestecul de unt cu făină, mestecând încontinuu și fierbem până se îngroașă compoziția.

Turnăm compoziția de faina

Peste legumele gata fierte adăugăm compoziția de unt, bucățile de carne rupte mai-marii sau mai mici, după preferințe și smântâna. Dăm gust cu sare și piper.

Adăugăm legumele, smanatana

Mai fierbem 5-6 minute și este gata de servit! Spor la treabă și să vă fie de folos!

Supă cremă de pui cu legume

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. mai multe informații

Setările de coockie pe acest website trebuie setate pe "permite coockies" pentru a vă putea oferi cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă continuați să folosiți acest website fără a schimba setările de coockie sau apăsați pe "Accept" înseamnă că sunteți de acord cu ele.

Închide