Tăieței de casă făcuți la mână – Rețetă ușoară și rapidă

( 5 out of 5 )
Loading...
Tăieței de casă făcuți la mână - Rețetă ușoară și rapidă
  • 130 gPortie
  • 15 mTimp de preparare
  • 0 mTimp de gatire
  • 15 mGata in
Print Recipe

Tăieței de casă făcuți la mână – Rețetă ușoară și rapidă

Azi o să facem Tăieței de casă făcuți la mână – Rețetă ușoară și rapidă. De mic copil supa de duminică a avut un gust aparte, acasă la Arad. Zeama în sine era gustoasă datorită ingredientelor folosite, însă era musai să fie completată de teițeii de casă făcuți în casă.

Și azi, după ani și ani de zile, pot recunoaște cu ochii închiși o supă cu teiței cumpărați de la magazin sau o supă care conține teițeii făcuți de bunica. Rețeta este una foarte simplă și implică doar două ingrediente: ouă și făină.

Pentru ca teițeii să fie însă delicioși și să aibă gustul pe care mi-l amintesc eu din copilărie, sfatul lui Buni Emi este să îi preparați cu drag pentru cei dragi. Nu e nevoie de cine știe ce îndemânare, doar de răbdare și de ingredientele pe care vi le prezint împreună cu cantitățile necesare în cele ce urmează!

Cum facem Tăieței de casă făcuți la mână – Rețetă ușoară și rapidă

Ingredinete:

1 ou mediu la 55-60 g

90 g faină albă tip 650

Mod de preparare:

Punem făina pe un plan de lucru, facem o gaură în mijlocul ei și adăugăm oul. Din interior spre exterior cu ajutorul unei furculițe încorporăm făina, mai apoi frământăm bine un aluat destul de dur și tare. Nu vă faceți griji, așa trebuie să iasă.

Tăieței de casă făcuți la mână - Rețetă ușoară și rapidă

Dăm aluatului forma unei bile și îl lăsăm la odihnit acoperit cu o folie pentru 30 de minute, obligatoriu.

Tăieței de casă făcuți la mână - Rețetă ușoară și rapidă

După trecerea timpului, pe un plan de lucru presărat cu făină întindem aluatul.

Tăieței de casă făcuți la mână - Rețetă ușoară și rapidă

Îl întindem cât mai subțire, exact așa cum vedeți în fotografie, astfel încât să se vadă masa prin el. Îl lăsăm să se usuce puțin, când pe o parte când pe cealaltă.

Tăieței de casă făcuți la mână - Rețetă ușoară și rapidă

Rulăm la 3-4 cm lățime, tăiem rolul în două părți egale iar cu ajutorul unui cuțit bine ascuțit  tăiem cât putem se subțire.

Tăieței de casă făcuți la mână - Rețetă ușoară și rapidă

Punem tăițeii la zvântat pentru încă minimum 20 de minute având grijă să îi dezlipim pe cei lipiți si să îi întoarcem de pe o parte pe alta din când în când.

Sunt gata de pus în supă la fiert sau în ciorbe după caz. Dacă doriți să faceți cantitate mai mare și să îi păstrați pentru o altă zi, musai să îi puneți pe o față de masă să se usuce, apoi îi așezati într-o cutie de carton cu mare grijă să nu îi rupeți.

Tăieței de casă făcuți la mână - Rețetă ușoară și rapidă

Simplu, rapid și gustos! Spor la treabă și poftă bună!

Tăieței de casă făcuți la mână - Rețetă ușoară și rapidă

Pentru multe alte rețete de patiserie cu sau fără carne și multe altele, găsiți în secțiunea produse de patiserie, click aici sau pe fotografie.

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

2__#$!@!#__necunoscut.jpg

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password