Abonează-te la canalul de Youtube

Tartă cu prune și mascarpone și migdale

( 1.7 din 5 )
Se încarcă...
  • 12 pPorții
  • 20 mPreparare
  • 40 mGătire
  • 60 mGata în
Printează rețeta

Tartă cu prune și mascarpone

 

Când vine vorba de tarte, pur și simplu ai o mie și o sută de variante, de la compoziții, umpluturi, creme, de la dulce la sărat, cu fructe, legume și așa mai departe.

De fiecare dată când fac magiun de prune sau orice altă dulceață, compot sau mai știu eu ce, mereu las câteva fructe să le am în casă. Așa au rămas și aceste prune și pentru că nu erau mai mult de 15 bucăți, efectiv nu știam ce să fac cu ele, dar cum o rețetă de tartă cu prune, nu am încercat niciodată, am zis să vedem ce o să iasă. Și cum era destul de târziu și nici prea mult timp nu vroiam să petrec în bucătărie, am făcut rapid un aluat de tartă pe care l-am lăsat la frigider până am pregătit celelalte ingrediente.

Ce a ieșit?! O tartă extraordinară cu prune și cremă mascarpone, fragedă și aromată. Rămâneți alături pentru lista ingredientelor și modul de preparare.

Ingredinete pentru aluat:

  • 150 g făină albă
  • 100 g unt cu minim 82% grăsime tăiat cubulețe
  • 1 gălbenuș de ou
  • 2 linguri de smântână
  • Un praf de sare
  • 50 g zahăr fin sau pudră

Ingredinete pentru umplutură

  • 12-14 prune tăiate felii
  • 250 g cremă de mascarpone
  • 2 ouă
  • 1 lingură de amidon de porumb
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • Un praf de sare
  • 30 g fulgi de migdale
  • 1 linguriță de scorțișoară măcinată

Mod de preparare:

Preîncălzim cuptorul la 200 de grade Celsius.

Punem untul rece cu făina, sarea și frământăm rapid cu vârful degetelor, astfel încât să obținem o compoziție nisipoasă.

Adăugăm gălbenușul, zahărul și smântâna. Frământăm deasemeni rapid, atât cât să se lege aluatul. Punem într-o folie și lăsăm la frigider pentru jumătate de oră.

Punem toate ingredientele pentru umplutură, mai puțin prunele, scorțișoara și le omogenizăm. Dăm deoparte.

Întindem aluatul într-o formă de tartă, îi facem o margine de 1 cm și îl intepăm din loc in loc cu ajutorul unei furculițe. Nu vă temeți că este subțire, este îndeajuns. Coacem aproximativ 15 minute la 200 de grade, ideea e să devină auriu și să nu se ardă.

Punem feliile de prune compoziția de brânză, fulgii de migdale și mai coacem 30 de minute la 180 de grade.

Lăsăm să se răcească în tavă, după care putem tăia și servi. Simplu, rapid și foarte gustos.

Tips & variations

  • Dimensiune tavă, diametrul: 27 cm.

Leave A Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

- Shopping List
x

Parola pierduta

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. mai multe informații

Setările de coockie pe acest website trebuie setate pe "permite coockies" pentru a vă putea oferi cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă continuați să folosiți acest website fără a schimba setările de coockie sau apăsați pe "Accept" înseamnă că sunteți de acord cu ele.

Închide

});