Tartar de ton cu mango și cremă de avocado

( 5 out of 5 )
Loading...
Tartar de ton cu mango și cremă de avocado
  • -2 pServings+
  • 15 mTimp de preparare
  • 0 mTimp de gatire
  • 15 mGata in
Print Recipe

Tartar de ton cu mango și cremă de avocado

Acest Tartar de ton cu mango și cremă de avocado este un preparat rafinat, fresh și plin de culoare, perfect pentru un aperitiv ușor, cu un aer exotic. Tonul proaspăt, tăiat cuburi fine, este amestecat cu ingrediente fresh care îi intensifică aroma fără a-i acoperi gustul natural.

Tartar de ton cu mango și cremă de avocado

Mango-ul adaugă o notă dulce-acrișoară și suculentă, echilibrând perfect savoarea marinată a tonului, iar crema de avocado – fină, onctuoasă și ușor citrică – completează armonios preparatul cu o textură catifelată.

Tartar de ton cu mango și cremă de avocado

Servit în straturi elegante sau amestecat acest tartar este o explozie de gusturi și contraste: proaspăt, dulce, sărat și cremos – un adevărat deliciu pentru simțuri. Ideal pentru cine sofisticate, platouri de degustare sau pur și simplu, pentru momentele în care vrei să te răsfeți cu ceva special.

Tartar de ton cu mango și cremă de avocado

Cum facem Tartar de ton cu mango și cremă de avocado

Ingrediente:

  • 250 g ton proaspăt
  • 100 g castraveți Fabio
  • 1 ceapă roșie mică
  • 1 mango mare și bine copt
  • Ardei iute roșu și verde după gust
  • 3-4 linguri ulei de măsline
  • 1 avocado bine copt
  • 70 g cremă de brânză
  • 2-3 linguri suc de lime
  • Sare și piper după gust
  • Frunze pentru decor

Mod de preparare:

Curățăm ceapa și o tăiem cubulețe mici.

Spălăm castravetele, îndepărtăm casa semințelor si îl tăiem cubulețe.

Curățăm mango de coajă, de cotor și îl tăiem cuburi.

Spălăm ardeii iuți și tăiem cuburi mici atât cât ne este necesar.

Tonul îl tapăm bine de excesul de apă și îl punem la congelator pentru jumătate de oră, așa se va tăia mult mai ușor. Apoi îl tăiem cuburi.

Punem toate ingredientele în afară de avocado, cremă de brânză și lime într-un castron, dăm gust cu sare și piept și dăm deoparte să se marineze ușor până facem crema de avocado.

Tartar de ton cu mango și cremă de avocado

Într-un castronel punem pulpa unui avocado împreună cu cremă de brânză și sucul de lime după gust, sare și omogenizăm bine cu un tel.

Tartar de ton cu mango și cremă de avocado

Asamblare:

Într-un inel de inox punem compoziția de ton deasupra o lingură bună și consistență de cremă  de avocado, câteva frunze și stropim cu puțin ulei de măsline și suc de lime. Servim obligatoriu cu pâine prăjită.

Tartar de ton cu mango și cremă de avocado

Simplu, rapid, gustos și sănătos, iar de aici nu îmi rămâne decât să vă urez spor la treabă și poftă bună!

Tartar de ton cu mango și cremă de avocado

Pentru multe alte rețete de gustări cu sau fără carne și multe altele, găsiți în secțiunea aperitive click aici sau pe fotografie.

EE776DA9-AD4F-484D-A5BB-46F1B7AA004E.jpeg.webp

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

2__#$!@!#__necunoscut.jpg

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password