Probabil cele mai bune tarte din câte am făcut vreodată sunt aceste tarte cu afine și fistic.
Produsele de la Râureni le consider fără doar și poate cele mai bune pe care le avem în piață. Așa că întotdeauna, fără excepție când am de cumpărat dulcețuri și nu numai, caut produsele cele mai bune și cele mai naturale în același timp, cum sunt cele de la Râureni.
Formele de tartă cu fund detașabil de la kitchenShop sunt perfecte, ușor de utilizat și cel mai important lucru sunt teflonate, ceea ce face ca orice aluat ai folosi să nu se lipească.
Așadar am folosit același aluat ca la plăcinta cu mere, pentru că este foarte bun și fraged și nu se întărește. Ingredientele fiind simple, deasemeni și modul de preparare.
Combinația de fistic cu afine, este de-a dreptul spectaculoasă și nu cred să-i reziste careva. Afinele oarecum confiate din dulceață împreună cu crema fină de fistic nu face decât să vrei mai mult și mai mult.
Așadar vă invit să Rămâneți alături pentru lista ingredientelor dar ai a modului simplu de preparare.
Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.
Ingrediente pentru aluat:
Pentru Crema de fistic:
Mai avem nevoie de 300 g dulceață de afine, 150 afine proaspete și elemente de decor după preferințe. Eu am folosit o bezea.
Mod de preparare pentru aluat:
Preîncălzim cuptorul la 180 de grade Celsius.
Într-un castron vom pune făina, sarea, zaharul și untura. Le frământăm bine până obținem o compoziție nisipoasă.
Adăugăm gălbenușurile, aproape toată apa, mai lăsăm 2-3 linguri deoparte și frământăm rapid aluatul. Restul de apă o folosul doar dacă este nevoie, va trebui să obținem celui fraged, dar ușor elastic.
Îl punem într-o folie și îl dăm la frigider pentru minim o oră. În cazul în care doriți să îl folosiți pentru tarte sărate sau sărățele, nu trebuie decât să eliminați zahărul din compoziție și să adăugați o jumătate de linguriță de sare în plus.
Scoatem aluatul de la frigider și luăm cam 60-70 g. Pe un plan presărat cu făină întindem aluatul cu o grosime de 3 milimetrii.
Punem în formele de tarte și cu dosul unui cuțit eliminăm excesul de aluat, precum puteți vedea în fotografie. Dimensiunea formelor de tartă pe care le-am folosit eu e de 9 cm, dar puteți folosi lejer până în 12 cm.
Completăm la aluatul rămas încă o parte din aluatul inițial și repetăm operația până se termină.
Înțepăm fundul tartei cu ajutorul unei furculițe și le dăm la cuptor pentru 8-10 minute sau până se rumenesc frumos.
Mod de preparare pentru crema de fistic:
În timp ce se coc cojile de choux facem crema de fistic, punem 200 ml de lapte cu zaharul și extractul de vanilie pe foc.
Gălbenușurile le amestecăm cu amidonul și cu laptele rămas, astefel incât să obținem o consistență lichidă.
Cand laptele dă in clocot, adăugăm compoziția de gălbenușuri și fierbem la foc mic până se îngroașă.
Încorporăm untul de fistic și untul, apoi omogenizăm. dăm la rece.
Asamblare:
Punem câte o linguriță de dulceață și o distribuim uniform pe fundul fiecărei coji de tartă.
Cu ajutorul unui sac cu șpriț cu formă sau fără turnăm crema de fistic.
Decorăm cu afine și bezea pe care o putem arde ușor cu ajutorul unei lămpi.
Cam asta a fost pentru astăzi, vă doresc o zi frumoasă cu spor la treabă și poftă bună!