Tort Andrei cu ciocolată, cremă de brânză și fructe – Simplu și rapid cu care îți vei surprinde oaspeții
Iubitorii de ciocolată musai trebuie să fie pe recepție! 🧐🧐🧐 Astăzi avem de pregătit un tort zic eu de excepție cu blat umed, cremă de brânză Philadelphia asezonat cu fructe proaspete. Cu gust de ciocolată, intensificat de cafeaua din compoziție, crema de brânză nu bine decât să aducă un aport de finețe și eleganță.
Se face foarte ușor, ingredientele sunt simple și la îndemâna oricui, ingredientul secret fiind cafeaua solubilă, dar nu vă faceți griji, nu are gust de cafea cu de ciocolată. Pentru asta trebuie să folosiți ingrediente de calitate, să respectați gramajul rețetei și modul de preparare.
Vă garantez că recenziile primite de mine pentru acest tort ai fost la superlativ, așadar nu vă rămâne decât să vă apucați de treabă!!
Ingrediente pentru blat:
Ingrediente pentru cremă:
Mod de preparare pentru blat:
Preîncălzim cuptorul la 175 de grade Celsius.
Tapetăm o formă rotundă cu diametrul de 26 cm.
Amestecăm ingredientele uscate într-un castron și le dăm deoparte.(făina, cacaua, praful de copt, bicarbonatul și nessul.
Punem într-un castron încăpător untul cu zahărul, sarea, extractul de vanilie și cu ajutorul unui mixer de Bucătărie mixăm pentru 2-3 minute, atât cât să se schimbe culoare untului.
Adăugăm ouăle pe rând, unul câte unul și mixăm în continuare după fiecare ou până se încorporează.
Punem apa la înfierbântat și adăugăm ciocolata. O lăsăm 2 minute după care o ținem la cald.
Încorporăm jumătate din cantitatea de ingrediente uscate și amestecăm până se încorporează complet.
Adăugăm laptele și cu mișcări ușoare îl încorporăm și pe el.
Adăugăm restul de ingrediente uscate, le încorporăm.
și apoi compoziția de ciocolată fierbinte și mică la viteză mare atât cât să obținem o compoziție lucioasă.
Turnăm în tavă și dăm la cuptor pentru 45-50 de minute sau până trece testul scobitorii.
Scoatem afară din cuptor și îl mai lăsăm încă 10-15 minute în tava în care s-a copt după care îl scoatem pe un grătar și îl lăsăm să se răcească complet.
Mod de preparare pentru cremă:
Punem untul cu zahărul pudră, extractul de vanilie și batem până deschide la culoare și se spumează bine.
Adăugăm treptat crema de brânză și o încorporăm în unt. Batem în continuare la viteză medie, atât cât să se omogenizeze. Nu batem foarte mult, că riscăm să se taie.
Asamblare:
Tăiem umflătura formată, datorită coptului, dar nu o mâncam, o păstrăm pentru mai tarziu când vom avea nevoie de ea.
Ungem blatul cu trei sferturi din cantitatea totală de cremă, presărăm aluatul sfărâmițat și cu cu ajutorul unui sac cu formă îmbrăcăm marginea exterioară a tortului cu diferența de cremă. Ornăm cu fructe, ciocolată, praline, etc.
Nu e chiar simplu, dar nici ieșit din comun, dacă ai respectat cantitatea ingredientelor, modul de preparare și pe lângă toate astea ai mai avut și inima larg deachisă, ar fi imposibil să nu iasă! Așadar spor la treabă și poftă bună!