Spectaculos din toate punctele de vedere acest Tort Babușca cu zmeură și ciocolată va fi pe placul tuturor iubitor de ciocolată.
Cu fiecare felie, acest tort te poartă într-o călătorie senzorială de neuitat. Blaturile fine de cacao, delicate și pufoase, se topesc în gura ta, lăsând în urmă o urmă subtilă de aromă de ciocolată neagră.
Cremoasa și bogata cremă de ciocolată, învelită între straturile de blat, este o explozie de dulceață și decadentă, satisfăcând chiar și cele mai exigente papile gustative.
Dar cea mai impresionantă caracteristică a acestui tort este adaosul de frișcă proaspătă și zmeură, aducând o strălucire irezistibilă și un aspect elegant tortului. Înghițitură după înghițitură, te vei lăsa cucerit de simfonia de arome și texturi, iar prezența sa spectaculoasă va face din acest tort o adevărată vedetă la orice festivitate sau eveniment special.
Acum vă invit să rămâneți alături pentru lista ingredientelor dar și a modului de preparare detaliat pas cu pas.
Ingrediente pentru blatul de cacao:
Ingrediente pentru crema de ciocolată
Ingrediente pentru frișcă:
Opțional pentru decor:
Mod de preparare pentru crema de ciocolată:
Rupem ciocolata bucăți.
Punem ouăle împreună cu zahărul, laptele, smântâna într-un castron pe bazin marie.
și batem până ajunge la temperatura de 80 de grade.
Turnăm compoziția fierbinte peste ciocolată, lăsăm 2-3 minute după care cu ajutorul unui blender vertical o mixam până obținem o compoziție omogenă.
Acoperim cu o folie alimentară astfel încât să facă priza cu crema. Dăm la rece pentru minim 4 ore.
Mod de preparare pentru blat:
Preîncălzim cuptorul la 190 de grade.
Tapetăm 2 tăvi de 28/36 cm pentru cuptor cu hârtie de copt
Într-un castron cernem făina cu cacaua.
Frecăm gălbenușurile cu 40 de g zahăr tos până se deschid la culoare și până își triplează volumul.
Batem albușurile cu un praf de sare până începe să se formeze bezeaua. Adăugăm zahărul treptat și continuăm să batem până zahărul este complet topit iar bezeaua este lucioasă.
Încorporăm câte o treime din cantitatea de bezea și laptele în cea de gălbenușuri și omogenizăm ușor.
Adăugăm amestecul de făină cu cacao cernut în două tranșe și amestecăm ușor cu o spatulă.
Încorporăm și uleiul și amestecăm la fel de ușor până se încorporează.
Turnăm în două tăvi tapetate cu hârtie de copt și dăm la cuptor pentru 13-14 minute. Scoatem din cuptor și le lăsăm să se răcească 5 minute în tăvile în care s-au copt după care le transferăm pe un grătar, îndepărtăm hârtiile de copt și le lăsăm să se răcească complet.
Mod de preparare pentru frișcă:
Punem smântâna cu zahărul pudră și o batem până se întărește. Nu bateți prea mult să nu se taie.
Asamblare:
Oprim 250 g din cremă și o dăm deoparte.
Punem blaturile unul lângă celălalt și le tăiem în 3 părți egale fiecare.
Le ungem cât se poate de uniform cu crema rămasă și presărăm zmeura zdrobită.
Turnăm și frișca bătută și o nivelăm.
Rulăm bucata cu bucată astfel încât să obținem un rol.
Punem într-un inel, strângem bine și acoperim cu cremă cat să nivelăm și dăm la frigider pentru 3-4 ore.
Scoatem de la frigider, îmbrăcăm tortul în crema rămasă și decorăm după imaginație. Eu am decorat cu zmeură liofilizata și așchii de ciocolată. Dăm din nou la frigider pentru o oră și este gata de servit.
Spor la treabă și să vă fie de folos!
Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.