Tort Babușca cu zmeură și ciocolată

( 0 out of 5 )
Loading...
Tort Babușca cu zmeură și ciocolată
  • -12-14 pServings+
  • 60 mTimp de preparare
  • 40 mTimp de gatire
  • 1:40 hGata in
Print Recipe

Tort Babușca cu zmeură și ciocolată

Spectaculos din toate punctele de vedere acest Tort Babușca cu zmeură și ciocolată va fi pe placul tuturor iubitor de ciocolată.

Tort Babușca cu zmeură și ciocolată

Cu fiecare felie, acest tort te poartă într-o călătorie senzorială de neuitat. Blaturile fine de cacao, delicate și pufoase, se topesc în gura ta, lăsând în urmă o urmă subtilă de aromă de ciocolată neagră.

Tort Babușca cu zmeură și ciocolată

Cremoasa și bogata cremă de ciocolată, învelită între straturile de blat, este o explozie de dulceață și decadentă, satisfăcând chiar și cele mai exigente papile gustative.

Tort Babușca cu zmeură și ciocolată

Dar cea mai impresionantă caracteristică a acestui tort este adaosul de frișcă proaspătă și zmeură, aducând o strălucire irezistibilă și un aspect elegant tortului. Înghițitură după înghițitură, te vei lăsa cucerit de simfonia de arome și texturi, iar prezența sa spectaculoasă va face din acest tort o adevărată vedetă la orice festivitate sau eveniment special.

Tort Babușca cu zmeură și ciocolată

Acum vă invit să rămâneți alături pentru lista ingredientelor dar și a modului de preparare detaliat pas cu pas.

Tort Babușca cu zmeură și ciocolată

Cum facem Tort Babușca cu zmeură și ciocolată

Ingrediente pentru blatul de cacao:

  • 140 g gălbenușuri de ou
  •  140 g zahăr tos 
  •  270 g albușuri
  •  90 g ulei vegetal cu gust neutru (da să îl cântăriți)
  •  60 g lapte cu 3,5% grăsime
  •  80 g făină albă tip 000
  •  45 g cacao pudră

Ingrediente pentru crema de ciocolată

  • 300 g ciocolată, 55% cacao, mărunțită
  • 180 g ouă întregi
  • O lingură de zahăr tos
  • 220 g lapte integral
  • 220 g smântână din lapte pentru frișcă cu 35-36% grăsime
  • Un praf de fulgi de sare de mare

Ingrediente pentru frișcă:

  • 280 g smântână din lapte de vacă pentru frișcă cu 35% grăsime
  • 70 g zahăr pudră
  • 200 g zmeură congelată

Opțional pentru decor:

  • Zmeură, ciocolată, bezea, etc.

Mod de preparare pentru crema de ciocolată:

Rupem ciocolata bucăți.

Punem ouăle împreună cu zahărul, laptele, smântâna într-un castron pe bazin marie.

IMG_6491-300x300.jpeg

și batem până ajunge la temperatura de 80 de grade.

IMG_6493-300x300.jpeg

Turnăm compoziția fierbinte peste ciocolată, lăsăm 2-3 minute după care cu ajutorul unui blender vertical o mixam până obținem o compoziție omogenă.

IMG_6494-300x300.jpeg

Acoperim cu o folie alimentară astfel încât să facă priza cu crema. Dăm la rece pentru minim 4 ore.

IMG_6495-300x300.jpeg

Mod de preparare pentru blat:

Preîncălzim cuptorul la 190 de grade.

Tapetăm 2 tăvi de 28/36 cm pentru cuptor cu hârtie de copt

Într-un castron cernem făina cu cacaua.

IMG_6485-300x300.jpeg

Frecăm gălbenușurile cu 40 de g zahăr tos până se deschid la culoare și până își triplează volumul.

IMG_6484-300x300.jpeg

Batem albușurile cu un praf de sare până începe să se formeze bezeaua. Adăugăm zahărul treptat și continuăm să batem până zahărul este complet topit iar bezeaua este lucioasă.

IMG_5950-300x300.jpeg

Încorporăm câte o treime din cantitatea de bezea și laptele în cea de gălbenușuri și omogenizăm ușor.

IMG_6486-300x300.jpeg

Adăugăm amestecul de făină cu cacao cernut în două tranșe și amestecăm ușor cu o spatulă.

IMG_6487-300x300.jpeg

Încorporăm și uleiul și amestecăm la fel de ușor până se încorporează.

IMG_6488-300x300.jpeg

Turnăm în două tăvi tapetate cu hârtie de copt și dăm la cuptor pentru 13-14 minute. Scoatem din cuptor și le lăsăm să se răcească 5 minute în tăvile în care s-au copt după care le transferăm pe un grătar, îndepărtăm hârtiile de copt și le lăsăm să se răcească complet.

IMG_6489-300x225.jpeg

Mod de preparare pentru frișcă:

Punem smântâna cu zahărul pudră și o batem până se întărește. Nu bateți prea mult să nu se taie.

Tort Babușca cu zmeură și ciocolată

Asamblare:

Oprim 250 g din cremă și o dăm deoparte.

Punem blaturile unul lângă celălalt și le tăiem în 3 părți egale fiecare.

Tort Babușca cu zmeură și ciocolată

Le ungem cât se poate de uniform cu crema rămasă și presărăm zmeura zdrobită.

Tort Babușca cu zmeură și ciocolată

Turnăm și frișca bătută și o nivelăm.

Tort Babușca cu zmeură și ciocolată

Rulăm bucata cu bucată astfel încât să obținem un rol.

Tort Babușca cu zmeură și ciocolată

Punem într-un inel, strângem bine și acoperim cu cremă cat să nivelăm și dăm la frigider pentru 3-4 ore.

Tort Babușca cu zmeură și ciocolată

Scoatem de la frigider, îmbrăcăm tortul în crema rămasă și decorăm după imaginație. Eu am decorat cu zmeură liofilizata și așchii de ciocolată. Dăm din nou la frigider pentru o oră și este gata de servit.

Tort Babușca cu zmeură și ciocolată

Spor la treabă și să vă fie de folos!

Tort Babușca cu zmeură și ciocolată

Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie. 

necunoscut.jpg

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

necunoscut_1.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

necunoscut_2.jpg

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password