Tort de ciocolată cu blat umed, cremă de brânză Philadelphia cu fructe de pădure

( 4.1 out of 5 )
Loading...
  • -16 pServings+
  • 30 mTimp de preparare
  • 30 mTimp de gatire
  • 60 mGata in
Print Recipe

Tort de ciocolată cu blat umed, cremă de brânză Philadelphia cu fructe de pădure


Blat umed și ciocolatos, uns cu dulceață de zmeură, cremă de brânză Philadelphia și fructe de pădure, e desertul ideal pentru orice ocazie. Se face ușor, rapid și crema nu e pretențioasă, să vă mai spun de gust?! E incredibil de delicios, răcoritor și consistent în același timp.

Blatul este același ca la checul fin cu ciocolată, umplut cu cremă fină de brânză Philadelphia, garnisit cu fructe proaspete și tortul este gata.

Ingrediente:

  • 250 g unt la temperatura camerei plus pentru uns tăvile
  • 330 g zahăr tos
  • 2 linguri extract de vanilie
  • Un praf de sare
  • 4 ouă medii la temperatura camerei
  • 250 g făină albă
  • 65 g cacao de bună calitate
  • 1 linguriță praf de copt
  • 1 linguriță bicarbonat de sodiu
  • 250 g iaurt grecesc cu 10% grăsime la temperatura camerei 
  • 120 ml apă fierbinte
  • 50 g fulgi de migdale copți

Ingrediente pentru cremă:

  • 250 g unt la temperatura camerei
  • 200 g zahar pudră
  • 750 g crema de branza
  • 1 lingură extract de vanilie
  • 300 g dulceață de zmeură
  • 250 g fructe proaspete

Mod de preparare:

Preîncălzim cuptorul la 180 de grade Celsius.

Tapetăm fundul unei tăvi cu hârtie de copt și o ungem pe margini cu unt.

Într-un bol amestecăm ingredinetele uscate și le dăm deoparte.

7E5967F1-36DF-4E76-9084-A0DAA998A19F.jpeg

Batem bine untul cu zahărul, sarea și extractul de vanilie până se apunează bine și zahărul este aproape topit.

53D5D6D8-B119-472F-B5A9-BDB81AC0B06E.jpeg

Adăugăm ouăle pe rând, unul câte unul și batem ușor până la încorporare.

D0B27653-1CD2-4A45-BC99-8408AAF3216C.jpeg

Adăugăm iaurtul și mai batem 10-15 secunde.

E701300A-D6EB-4337-95F0-9348195C0E1A.jpeg

Încorporăm ingredinetele uscate și cu ajutorul unei spatule, amestecăm ușor cât să se amestece puțin ingredientele.

E8BD170B-2FF3-425B-BB14-C8B272338044.jpeg

Punem apa fierbinte treptat peste aluat și amestecăm energic astfel încât să nu se facă cocoloașe.

93229147-27DB-4526-A6C5-B7FE280AA607.jpeg

9E251C3E-91F5-482A-ADA9-D979991F2E0E.jpeg