Astăzi dăm o nouă identitate prăjiturii cu suc de portocale sub forma și denumirea de Tort Fanta cu mandarine și o cremă de fină de brânză.
Îmi aduc aminte cu drag și cu nostalgie de prăjitura Fanta cu cremă de brânză dulce și blat cu cacao. De fiecare dată, fără excepție, aveam porțiile stabilite dinainte, asta pentru că copii fiind mereu ne “băteam” pe această delicatesă. Gust ușor dulce al cremei de brânză și al jeleului de portocale în combinație cu blatul cu cacao, este perfecțiunea unui desert răcoritor și sățios în același timp. A fost și va fi una din cele mai populare, odată cu apariția băuturii cu același nume.
Este ușor de făcut și destul de ieftină, din câteva ouă, făină, niște brânză și suc de portocale iese minunea numită Fanta. Rămâneți alături pentru lista ingredientelor, dar și modul simplu de preparare.
Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.
Ingrediente blatul cu cacao:
Ingrediente pentru jeleul de mandarine:
Ingrediente pentru crema de brânză:
Mod de preparare pentru blatul cu cacao:
Preîncălzim cuptorul la 180 de grade Celsius.
Tapetăm cu hârtie de copt fundul unei tăvi cu diametrul de 24 de cm.
Cernem făina cu cacaua într-un castron și le dăm deoparte.
Separăm ouăle. Gălbenușurile le amestecăm cu uleiul și laptele, până obținem o compoziție omogenă.
Albușurile le mixăm la viteza mare cu sarea, până lasă valuri la suprafață asemeni unei zăpezi moi, adăugăm treptat zahărul și mixăm până obținem o spumă fermă, lucioasă și zahărul este topit complet.
Adaugăm compoziția de lapte cu ulei, gălbenușuri și mai mixăm un pic până la omogenizare la viteză mică.
Încorporăm amestecul de faină cu cacao în doua tranșe egale și turnăm în tava rotundă tapetată cu hârtie de copt. Coacem 40-45 de minute sau până trece testul scobitorii.
Scoatem din cuptor și mai lăsăm încă 10 minute în tava în care s-a copt după care desfacem marginile și lăsăm să se răcească pe un grătar.
Mod de preparare pentru jeleul de mandarine:
Dizolvăm amidonul in 3-4 linguri de suc de mandarine.
Punem într-o crăticioară pulpa din 2 conserve plus una cu tot cu suc și punem la fiert.
Când dă în clocot adăugăm amidonul dizolvat și fierbem până se îngroașă. Dăm deoparte și amestecăm din când în când până se răcește.
Mod de preparare pentru crema de brânză:
Punem într-un bol brânza cu zahărul și mixăm bine până obținem o cremă fină și ușor aerată. Adăugăm smântâna care musai trebuie să fie rece de la frigider și continuăm să mixăm aproximativ încă un minut sau până se leagă și are ținută. Mare atenție, brânza trebuie foarte bine mixată până se sparg toți bulgărașii și obținem o cremă fină.
Asamblare:
Decupăm partea de sus a blatului, astfel încât să obținem o formă netedă în partea de sus.
Tăiem blatul în 3 părți egale.
Punem un blat, însiropăm cu 3-4 linguri din sucul rămas de la cele 2 cutii de mandarine pe care le-am scurs. Ungem suprafața blatului cu 2 linguri cu vârf de cremă. Cu ajutorul unui sac cu șpriț facem o bordură de grosimea unui deget. Turnăm jumătate din compoziția rece de jeleu de mandarine. Și repetăm operațiunea și pentru blatul 2. Din păcate acest pas am uitat efectiv să îl fotografiez, dar dacă întâmpinați probleme nu uitați să îmi scrieți.
Punem ultimul blat, întindem crema rămasă și răzuim partea ce am decupat-o mai devreme. Dăm la rece pentru minim 6 ore sau până a doua zi.
Spor la treabă și poftă bună!