Tort Gingășie

( 4.6 out of 5 )
Loading...
Tort Gingășie
  • -16 pServings+
  • 50 mTimp de preparare
  • 30 mTimp de gatire
  • 1:20 hGata in
Print Recipe

Tort Gingășie

Se pare că în ultimele zile acest Tort Gingășie a înnebunit de-a dreptul lumea. Acum înțeleg de ce, pentru că este foarte fin și cremos, iar azi vă prezint și rețeta mea gingașă a acestui tort. 

Deși la prima vedere pare atât de complicat de făcut, simplitatea și de această dată și-a spus cuvântul…pare-se că întotdeauna simplitatea va câștiga teren în fața extravaganței. Foi cu miere umplute cu cremă de mascarpone cu frișcă sunt combinația perfectă a unei prăjiturile succes, nuca coaptă completând tabloul unui desert de excepție așa cum sunt mai toate torturile rusești.

E drept că până acum făceam foile cu miere din aluat întins cu sucitoarea, însă pentru această variantă compoziția de aluat este lichidă și se întinde cu spatula, iar din punctul meu de vedere este mult mai simplu și la îndemână. Ba chiar cred că și cel mai neîndemânatic într-ale bucătăriei îi va reuși. Iar acum vă invit să rămâneți alături pentru lista ingredientelor dar și pentru modul de preparare explicat pas cu pas.

Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie. 

necunoscut.jpg

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

2__#$!@!#__necunoscut.jpg

Cum facem Tort Gingășie?

Ingrediente pentru foi:

  • 330 g miere
  • 120 g unt cu 80% grăsime
  • 100 g iaurt grecesc cu 10% grăsime
  • 3 ouă mari
  • 70 g zahăr tos
  • 330 g faină albă tip 000
  • 7 g bicarbonat
  • Un praf de sare

Ingrediente pentru cremă:

  • 300 g smântână fermentată cu 20% grăsime 
  • 200 g mascarpone
  • 1 litru smântână pentru frișcă din lapte
  • 150-200 g zahăr pudră în funcție de cât de dulce preferați
  • 100 g nucă coaptă și tocată grosier

Mod de preparare pentru foi:

Preîncălzim cuptorul la 180 de grade Celsius.

Amestecăm făina cu bicarbonatul și le dăm deoparte.

Amestecăm faina cu bicarbonatul

Punem mierea cu zahărul, sarea și untul într-un castron pe bain marie până se topește zahărul.

Punem miere cu zaharul

Adăugăm iaurtul, ouăle și amestecăm până obținem o compoziție omogenă.

Adăugăm iaurtul și ouăle

Încorporăm făina treptat și amestecăm bine până și aceasta este complet incorporată.

Încorporăm faina treptat

Pe coli de Silicon sau pe hârtie de copt intindem câte 90 de g de aluat cu dimensiunea de 23/28 cm. Dăm la cuptor pentru 2-3 minute, atât cât să se rumenească ușor. Le scoatem pe un grătar și le lăsăm să se răcească complet.

Intindem 90 de g de aluat

Facem la fel și cu restul de compoziție. Ar trebui să obtineți 12 buc.

Asamblare:

Punem smântâna fermentată, mascarponele cu frișca, zaharul pudră și  ajutorul unui robot de bucătărie mixăm 1-2 minute crema, atât cât să fie omogenă și ușor aerată. Dacă folosiți un mixer de mână vă va lua ceva mai mult timp.

Punem mascarponele cu smântâna și zaharul pudra

Punem o foaie, 130 g de cremă și o nivelăm, iar foaie, cremă și tot așa până la ultima foaie pe care punem toată crema.

Punem o foaie

Distribuim nuca tocată grosier și îl dăm la rece până a doua zi. Tăiem marginile, pudrăm cu zahăr și este gata de servit. Dimplu, rapid și gustos! Așadar spor la treabă și poftă bună!

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password