Abonează-te la canalul de Youtube

Tortul îngerilor

( 4.2 din 5 )
Se încarcă...
  • 12 pPorții
  • 60 mPreparare
  • 50 mGătire
  • 1:50 hGata în
Printează rețeta

Tortul îngerilor

Poate sună prea pompos, tortul îngerilor, dar își merită pe deplin acest nume. Odată pentru că este cu multă cremă deschisă la culoare, iar în cealaltă ordine de idei, pentru că este magnific atât ca aspect cât și gust.

Din câteva ingrediente simple și la îndemâna oricui, puteți face un tort de-a dreptul spectaculos cu un blat însiropat și aromat, gust ușor dulce acrișor și aspectuos din cale afară.

Din punctul meu de vedere, combinația de iaurt cu afine este de-a dreptul perfectă, și nu cred că un fruct de pădure să se combine mai bine cu iaurtul decât afinele. Probabil este gustul meu, dar curând aveam să aflu că și alor mei, care l-au savurat pe repede înainte.

Afinele sunt benefice pentru organismul uman, reducând riscul bolilor cardiovasculare, cresc capacitatea de memorare și învățare, țin sun control nivelul zahărului din sânge, luptă împotriva infecțiilor urinare și multe altele, însă și iaurtul își are beneficiile lui, precum îmbunătățirea sănătății oaselor, stimulează metabolismul, da senzația de sațietate, îmbunătățește sănătatea intestinelor, creste masa musculară, etc. Așadar pe lângă faptul că este foarte gustos, este și foarte sănătos, mai ales că și dulceața de afine folosit este din producția proprie de anul acesta și este și fără zahăr.

Rămâneți alături pentru lista ingredientelor, dar și modul relativ simplu de preparare.

Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie. 

necunoscut.jpg

 

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

2__#$!@!#__necunoscut.jpg

Cum se face tortul îngerilor?

Ingrediente pentru blat:

  • 6 ouă
  • 1 praf de sare
  • 140 g zahăr tos
  • 150 g făină albă

Ingrediente pentru mousse-uri:

  • 500 g iaurt grecesc 10% grăsime
  • 100 g zahăr tos
  • 2 lingurițe extract de vanilie
  • 50 g dulceață de afine sa fie groasă
  • 10 g gelatină
  • 50 ml apă rece
  • 200 g frișcă din smântână
  • 50 g zahăr pudră

Ingrediente pentru jeleul de afine

  • 300 g dulceață de afine
  • 5 g gelatină
  • 20 ml apă rece

Ingrediente pentru sirop:

  • 150 ml apă
  • 70 g zahăr tos
  • 1 lingură esență de vanilie
  • Coaja răzuită de la o lămâie

Ingrediente pentru crema de brânză cu frișcă:

  • 150 g unt cu 82% grăsime
  • 100 g zahăr pudră
  • 300 g cremă de brânză Philadelphia
  • 250 ml frișcă din smântână
  • Afine pentru decor

Mod de preparare pentru blat:

Preîncălzim cuptorul la 180 de grade Celsius.
Tapetăm cu hârtie de copt o tavă rotundă cu fund detașabil de 23 cm.

Batem albușurile cu un praf de sare până lasă ușoare valuri asemeni unei zăpezi moi. Adăugăm treptat zahărul și batem in continuare până obținem o bezea ferma și lucioasă.

 

Adăugăm gălbenușurile și amestecăm ușor.

Încorporăm și făina cernută în 2 tranșe și amestecăm ușor cu mișcări de jos în sus până se încorporează toată făina.

Turnăm compoziția în tavă și dăm la cuptor pentru 35-40 de minute sau până trece testul scobitorii.

Scoatem tava din cuptor și mai lăsăm blatul încă 10 minute în tava în care s-a copt, apoi îl răsturnăm pe un grătar, îndepărtăm hârtia de copt și îl lăsăm să se răcească complet la temperatura camerei.

Mod de preparare pentru frișcă:

Batem frișca până lasă ușoare valuri la suprafață, precum o zăpadă ușoară și pufoasă, adăugăm zahărul pudră și mai batem puțin până se întărește. Mare atenție, nu bateți foarte mult, că rișcați să se taie și frișca naturală din lapte, niciodată nu va avea ținuta, gustul și nici nu va arăta ca frișca vegatală. O dăm la rece până în momentul folosirii.

necunoscut_1.jpg

Mod de preparare pentru mouse-ul de afine cu iaurt:

Punem gelatina la hidratat în apa rece pentru 10 minute.

Împărțim iaurtul în 2 părți astfel:

  1. 300 g plus plus 70 g zahăr tos și o linguriță de extractive vanilie, amestecăm și dăm deoparte.

      2. 200 g iaurt plus o linguriță de extract de vanilie, diferența de zahăr tos și cele 50 g de dulceață, amestecăm și dăm deoparte.

Mod de preparare pentru jeleul de afine:

Punem gelatina la hidratat în cei 20 ml de apă rece pentru minim 10 minute.

Punem dulceața într-un castronel, iar în momentul în care vom avea nevoie de ea, vom adăuga gelatina hidratată, dar urmează Explicațiile concrete mai jos.

Mod de preparare pentru sirop:

Punem apa, zahărul, coaja de lămâie și esența de vanilie într-un ibric și dăm un clocot, după care o lăsăm să se răcească complet.

Asamblare:

Tăiem blatul în 3 părți egale.

Punem blatul înapoi în inelul sau tava în care l-am copt, însiropăm cu o treime din cantitatea totală de sirop.

Acum e timpul să finalizăm mousse-urile și jeleul de afine.

  1. Punem o treime din cantitatea totală de frișcă, 30 g din cantitatea totală de gelatină hidratată și încălzită peste compoziția de iaurt cu afine și o încorporăm ușor lente.

          2. Peste compoziția de iaurt adăugăm frișca rămasă, dar și diferența de gelatină hidratată și încălzită și le amestecăm ușor astfel încât să nu eliminăm aerul încorporat de frișcă.

        3. Punem peste dulceața de afine gelatina hidratată și încălzită, omogenizăm și dăm deoparte.

Ungem suprafața primului blat cu 2 linguri din crema de iaurt simplu, apoi cu un sac cu șpriț fără formă trasăm marginile astfel încât să obținem o bordură. Dacă nu avem sac cu șpriț, putem folosi o pungă, căreia să îi taiem un colț. Punem jumătate din mouse-ul de iaurt cu afine, jumătate din cantitatea de jeleul și le distribuim uniform.

Venim cu al doilea blat și respectăm aceleași operațiuni. Punem și ultimul blat, îl insiropăm și îl ungem cu crema rămasă pe marginile vasului. Dăm la rece pentru minim 3-4 ore.

Cu jumătate de oră înainte să scoatem tortul de la frigider pentru a-l îmbrăca, facem și crema de brânză cu frișcă:

Batem frișca, respectând aceeași pași ca la mouse-uri

Punem untul cu zahărul pudră și îl amestecăm ușor cu un tel atât cât să se omogenizeze.

Adăugăm crema de brânză și mixăm până se topește zahărul.

Încorporăm frișca în crema de brânză cu ajutorul unei spatule sau a unui tel amestecând ușor, atât cât să se încorporeze și să obținem o cremă fină și omogenă.

Îmbrăcăm tortul cu crema obținută și îl decorăm cu afine, ciocolată, mentă, etc. Cam asta a fost, vă doresc spor la treabă și poftă bună!

Leave A Comment

x

Parola pierduta

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. mai multe informații

Setările de coockie pe acest website trebuie setate pe "permite coockies" pentru a vă putea oferi cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă continuați să folosiți acest website fără a schimba setările de coockie sau apăsați pe "Accept" înseamnă că sunteți de acord cu ele.

Închide

});