Tortul lui Deian Tort cu cremă de vanilie, multe fructe și bezea italiană. Suculent, aromat și cremos de se topește în gură, acestea sunt primele cuvinte care îmi vin în cap dacă ar fi să mă întrebe cineva de acest desert.
Modul de preparare este foarte simplu și cu ingrediente la îndemâna tuturor, ba chiar poate fi pregătit și de un copil, ca să nu mai zic de cei neîndemânatici într-ale cofetăriei.
Blat de vanilie cu umplutură generoasă de cremă cu fructe va fi desertul favorit al tuturor iubitorilor de vanilie si fructe proaspete. Bezeaua italiană cu mandarine nu vine decât să completeze perfect acest tablou al unui desert ușor si gustos.
Acum vă invit să rămâneți alături pentru lista ingredientelor dar și a modului de preparare descris pas cu pas.
Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.
Ingrediente pentru blat:
4 ouă
50 ml ulei vegetal cu gust neutru
1 praf de sare
110 g zahăr tos
110 g făină albă
Ingrediente pentru crema de vanilie:
600 ml lapte
3 gălbenușuri
50 g amidon
200 g zahăr
Un praf de sare
1 lingura extract de vanilie
100 ml smântână din lapte pentru frișcă
100 g afine
100 g zmeură proaspăta
100-120 g felii de mandarine
Ingrediente pentru bezeaua italiană cu suc de mandarine:
3 albușuri (100g)
Un praf de sare
200 g zahăr tos
50 ml suc de mandarine
Mod de preparare pentru blat:
Preîncălzim cuptorul la 170 de grade
Separăm ouăle.
Cernem făina.
Tapetăm fundul unei tavi rotunde cu inel detașabil de 20 cm cu hârtie de copt.
Mixăm gălbenușurile cu uleiul până se omogenizează.
Batem albușurile cu un praf de sare până obținem o spumă lejeră. Adăugăm treptat zahărul și continuăm să batem la viteză media până se topește zahărul.
Încorporăm compoziția de gălbenușuri în albușurile bătute și amestecăm atât cât să se combine.
Încorporăm cu mișcări largi făina cernută în 2-3 tranșe.
Turnăm în tava tapetată cu hârtie de copt si nivelăm. Dăm la cuptor pentru 25-27 de minute sau până trece testul scobitorii.
Scoatem afară tava din cuptor și lăsăm blatul să se răcească complet pe un grătar.
Când s-a răcit complet decupăm interiorul blatului cam la 1 cm de margine și scoatem miezul afară cu ajutorul unei linguri.
Decupăm partea de sus a blatului astfel încât să nu avem pojghiță deloc.
Rupem interiorul blatului în bucățele mici și dăm deoparte până ne vom ocupa de cremă.
Mod de preparare pentru crema de vanilie cu smântână
Într-un castron amestecăm gălbenușurile cu 100 ml de lapte, amidonul și dăm deoparte.
Punem laptele cu zahărul, extractul de vanilie intr-o crăticioară și când începe să clocotească adăugăm în fir subțire compoziția de gălbenușuri amestecând încontinuu până se îngroașă.
Când s-a răcit încorporăm smântâna și omogenizăm.
Încorporăm bucățelele de aluat în crema fierbinte și omogenizăm astfel încât să mai rămână și câteva fărâme din blat.
Asamblare
Punem 1/4 din cantitatea de cremă în interiorul blatului, afinele, iar 1/4 din cremă, feliile de mandarine, a treia parte de cremă, zmeura și restul de cremă. Nivelăm și lăsăm să se răcească complet la frigider pentru minim 3 ore.
Mod de preparare pentru bezeaua italiană cu suc de mandarine:
Într-un vas punem zahărul cu sucul de mandarine la foc mic și lăsăm să fiarbă până se topește complet zahărul.
Batem albușurile cu un praf de sare până obținem o spumă consistentă. Adăugăm treptat siropul de zahăr cu mandarine peste albușurile bătute și mixăm în continuare până se răcește complet.
Îmbrăcăm tortul complet cu bezeaua și ornăm cu fructe proaspete. Este gata de servit. Spor la treabă și să vă fie de folos.