Sincer până nu de mult nu prea mă împăcăm cu mâncarea de post, dar această varză dulce călită de post mi-a ajuns la suflet.
Ușor dulce acrișoară acompaniază perfect preparatele vegane și nu numai, se face foarte ușor cu ingrediente simple și la îndemâna tuturor, iar pentru o reușită a gustului perfect trebuie urmați câțiva pași esențiali. Ceapa trebuie să fie bine călită iar varza musai gătită pe foc mic fără adaos de apă totul condimentat cu cimbru, foi de dafin și piper. Și vă spun că dacă o veți face în acest fel cu siguranță le veți schimba părerea până si celor mai mofturoși.
Acum nu îmi rămâne decât să vă invit să trageți un ochi rețetei și să respectați întocmai modul de preparare al rețetei care este descris pas cu pas.
Pentru multe alte rețete de post, intrați în secțiunea rețete de post, click aici sau pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Curățăm ceapa și o tocăm mărunt.
Tăiem varza un pic mai gros decât pentru salată.
Într-o oală încăpătoare punem uleiul, ceapa, puțină sare și o călim bine până devine aurie.
Adăugăm varza și amestecăm într-una până se înmoaie și lasă lichid. Reducem focul la minim și continuăm să gătim pentru 18-20 de minute sau mai mult, în funcție de cât de tare merge focul.
Adăugăm condimentele.
Punem, roșiile pasate, dăm gust cu sare și piper și mai fierbem 5-7 minute.
Foarte simplu, dar gustos și mai ales sănătos. Acum nu îmi rămâne decât să vă doresc spor la treabă și poftă bună!