Vinete umplute cu quinoa in năut in stil marocan

( 5 out of 5 )
Loading...
  • -2 pServings+
  • 15 mTimp de preparare
  • 10 mTimp de gatire
  • 25 mGata in
Print Recipe

Uneori simțim nevoia sa mâncam și altceva decât carne și produse derivate din carne. Astăzi având o vânată la îndemâna, am zis ca e momentul sa fac o reteta in stil marocan care sa ne încheie ziua. Durează undeva in jur de jumătate de ora și este un deliciu. Ca sa nu mai spun ca este o reteta sănătoasă, cu foarte puțin ulei, deci ideală și pentru cei care țin o dieta “low carb”. Așa ca azi va prezint o reteta de vinete umplute cu quinoa și năut in stil marocan. De ce in stil marocan? Pentru ca din punctul meu de vedere, cele mai bune retete cu vinete sunt cele marocane și Turcești. Dacă ești fan vinete nu ai cum sa nu îndrăgești aceasta reteta.

Ingredients

Step by step method

  • Spălam vânata și o taiem in doua pe lung, cu ajutorul unui cuțit vom face niște crestături in vânata, o ungem cu jumătate din uleiul de măsline și ii dam sare. O punem pe o tava de copt și o dam la cuptor la 230 de grade pentru 15-18 minute sau până se înmoaie.

  • Quinoa, înainte de a o fierbe, trebuie sa o spălam, pentru a îndepărta stratul natural de saponină, care poate avea gust de săpun. O strecuram și o dam deoparte. In timp ce vânata sta la cuptor curățăm și tocam ceapa, usturoiul și ardeiul iute. Le punem la călit in restul de ulei de măsline. După ce s-a călit ceapa cu usturoiul adăugăm roșiile concase (fără piele și semințe) și continuam sa călim pana se înmoaie puțin. Adăugăm năutul și quinoa, sare și piper după gust. La final punem pătrunjelul tocat mărunt.

  • Întoarcem vinetele cu atenție și fără a le rupe pe cealaltă parte pentru a se scurge. După ce vinetele s-au scurs, adăugăm umplutura de quinoa și le mai dam la cuptor timp de 5 minute la 180 de grade atât cât sa se împreuneze gusturile.

  • Simplu nu-i așa?! Acum va las sa gatiți. Spor la treaba și pofta buna!

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password