Rețete tradiționale românești

Papanași fierți cu brânză dulce, smântână și…

Papanași fierți cu brânză dulce, smântână și dulceață Când vine vorba de dulce, cu siguranță eu sunt primul care ridic mâna.…

(4.6 / 5)
View Ingredients
x
Ingredients

    Supă de pui cu găluște pufoase de…

    Vrei să faci supă de pui cu găluște pufoase de griș și nicicum nu îți reușesc?! Nici o problemă, respectă cu…

    (4.8 / 5)

    Plăcintă cu brânză și stafide în aluat…

    Placintă cu brânză și stafide în aluat fraged cu unt:   Plăcintă, când aud acest cuvânt ma duce gandul la plăcintă…

    (4 / 5)
    View Ingredients
    x
    Ingredients
    • 600 g biscuiți petit Beurre
    • 200 ml smântână dulce minim 32% grăsime
    • 150 g nuci/alune de pădure/ migdale
    • 100 g merișoare
    • 60 g cacao
    • 150 g dulceață de caise/ vișine/ măceșe
    • 150 g zahăr pudră sau după gust
    • 2 linguri esență de rom
    • 1 lingură esența de cafea sau o linguriță de ness dizolvată într-o lingură de apă
    • 250 g ciocolată cu 55% cacao
    • 250 ml smântână cu minim 32% grăsime
    • Un praf de sare

    Tort rapid de biscuiți cu ciocolată, alune…

                      Pur și simplu sunt un iubitor al ciocolatei, indiferent cu ce este…

    (5 / 5)

    Salată de icre de crap

    Salată de icre de crap Multă lume se ferește să facă salată de icre de crap și nu știu de ce,…

    (4.3 / 5)
    View Ingredients
    x
    Ingredients
    • 2,5 kg pastă de măceșe
    • 1-1,2 kg zahăr
    • 1 kg sâmburi de nucă
    • Un praf de sare

    Dulceață de măceșe cu nuci – Rețetă…

    Îmi aduc aminte exact ziua de 27 Iulie 2018, eram la Pișchia cu prietena mea Laura Laurențiu, aveam un eveniment și…

    (4.5 / 5)
    View Ingredients
    x
    Ingredients
    • 3 kg smochine bine coapte
    • 1,5 kg zahăr
    • Sucul de la 3 lămâi medii

    Dulceață de smochine, după rețeta de dulceață…

    Dulceaţa de smochine , reuşeşte să capteze tot parfumul acestor fructe deosebite şi reprezintă o modalitate ideală de păstrare pentru iarnă…

    (4.5 / 5)
    View Ingredients
    x
    Ingredients
    • 4 kg de mere roșii
    • 500-700 g zahăr sau mai mult după gust
    • 1 l apă

    Marmeladă de mere fără amidon, produs tradițional

    Anul acesta am fost în Valencia și la micul dejun erau niște cuburi închise la culoare, prima zi am evitat, a…

    (4.7 / 5)
    View Ingredients
    x
    Ingredients
    • 2 foi de napolitană întregi
    • 10 albușuri
    • 230g zahăr
    • 80 g făină albă
    • 300 g nucă tocată grosier sau la cutter
    • 500 g rahat tăiat cubulețe mici
    • Coaja de la 2 lămâi
    • Un praf de sare
    • 10 gălbenușuri
    • 250 g zahăr
    • 1 zahăr vanilat
    • 200 g unt

    Prăjitură Mozaic cu rahat și nuci în…

    Întotdeauna am iubit prăjiturile cu creme și nuci, dar parcă aceasta este una din cele mai bune. Îmi aduc aminte că…

    (4.3 / 5)
    View Ingredients
    x
    Ingredients
    • 8 ouă mari
    • 30 g zahăr tos
    • 80 ml ulei floarea soarelui
    • 200 g iaurt gras/ lapte bătut
    • 250 g făină de mălai
    • 100 g făină de grâu
    • 10 g praf de copt
    • 250 g brânză de vaci
    • 600 g telemea de oi mai uscată
    • Sare dacă mai este nevoie
    • Pentru servit smântâna la aprecierea fiecăruia! ;)

    Gogoșari în sos de muștar cu miere…

    Gogoșari în sos de muștar cu miere – conservați pentru iarnă   Îmi aduc aminte perfect când am mâncat pentru prima…

    (4.8 / 5)
    View Ingredients
    x
    Ingredients
    • 500 g gălbiori
    • 4-5 căței de usturoi
    • O ceapa medie
    • 3 linguri ulei de măsline
    • 100 ml vin alb sec
    • 200 ml smântâna pentru gătit
    • 2 linguri de muștar
    • O legătura de pătrunjel
    • 100 g faina de mălai
    • 450 ml apa
    • Sare după gust
    • 2 linguri de ulei

    Gălbiori cu smântână, usturoi și mămăliguță

    Îmi aduc aminte cum in copilărie, alături de bunici mergeam după tot felul de bunătăți prin pădurile din zona Banatului, cum…

    (4 / 5)
    x

    Register

    Lost Password