Cartofi zdrobiți la cuptor cu pesto de pătrunjel

( 5 out of 5 )
Loading...
Cartofi zdrobiți la cuptor cu pesto de pătrunjel
  • -6 pServings+
  • 5 mPrep Time
  • 55 mCook Time
  • 60 mReady In
Print Recipe

Cartofi zdrobiți la cuptor cu pesto de pătrunjel

Astăzi facem niște delicioși Cartofi zdrobiți la cuptor cu pesto de pătrunjel, o mâncare rapidă și gustoasă cu exterior crocant și interior cremos.

Cartofi zdrobiți la cuptor cu pesto de pătrunjel

V-ați imaginat vreodată că niște banali cartofi pot fi transformați într-o gustare excelentă cu interior moale asemeni unui piure gustos și exterior crocant similar cu o crusta a unui șnițel?! Ei uite că se poate și nici nu ai nevoie de prea multe ingrediente și nici de o logistică prea sofisticată.

Tor ceea ce vă trebuie este un ochi pentru a fierbe cartofii și de un cuțit sau un blender, iar prânzul sau gustarea e gata în mai puțin de o oră.

Combinația de cartofi copți cu unt și un sos delicios din pătrunjel cu usturoi vor face ca acești cartofi să fie mult mai buni ca oricare alții de prin meniurile restaurantelor. Așadar vă invit să Rămâneți alături pentru lista ingredinetelor, dar și a modului de preparare pas cu pas.
Cartofi zdrobiți la cuptor cu pesto de pătrunjel

Pentru multe alte rețete cu sau fără carne ori preparate de post  și multe altele, găsiți în secțiunea gustări, click aici sau pe fotografie.

C8514272-7D54-4A48-BAA2-62D97C2FFB0A.jpeg

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

2__#$!@!#__necunoscut.jpg

Cum facem Cartofi zdrobiți la cuptor cu pesto de pătrunjel?

Ingredinete:

  • 1,5 kg cartofi
  • 120 g unt cu minim 80% grăsime
  • 2-3 căței de usturoi
  • 1 legătură de pătrunjel
  • 30 g fulgi de migdale
  • 30 g parmezan
  • 50 ml ulei de măsline
  • Sare și piper după gust

Mod de preparare:

Preîncălzim cuptorul la 220 grade Celsius.

Tapetăm o tavă de cuptor cu hârtie de copt.

Spălăm cartofii și îi punem într-o oală cu apă si sare la fiert până se înmoaie bine.

Punem cartofii la fiert cu apa și sare

În acest timp punem într-un robot de bucătărie  pătrunjelul, usturoiul, fulgii de migdale, parmezanul, piper, sare și mixăm până obținem pesto-ul de care avem nevoie. Eu l-am făcut prin pulsare, ca unele frunze de pătrunjel să rămână mai măricele, dar se poate face și fin. Deasemeni puteți folosi un mixer vertical așa cum am folosit și eu.

91FD53E4-9DAA-4003-A8CF-E32155B8EF43.jpeg

După ce cartofii au fiert îi scoatem afară și ii punem pe tavă și îi presăm astfel încât să formăm un strat cam de 1,5 cm grosime. Condimentăm cu sare și piper, distribuim uniform cubulețele de unt și dăm la cuptor pentru 25-30 de minute sau până se rumenesc frumos!

Zdrobim cartofii

Servim cu pesto de pătrunjel deasupra.

Cartofi zdrobiți la cuptor cu pesto de pătrunjel

Simplu și gustos, dar acum va las să vă apucați de treabă , spor la treabă și poftă bună!

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. mai multe informații

Setările de coockie pe acest website trebuie setate pe "permite coockies" pentru a vă putea oferi cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă continuați să folosiți acest website fără a schimba setările de coockie sau apăsați pe "Accept" înseamnă că sunteți de acord cu ele.

Închide