Această cremă de ciocolată cu mascarpone este atât de fină, gustoasă și versatilă.
Este foarte ușor de făcut din numai câteva ingrediente și se pretează atât pentru umplerea torturilor cât și a prăjiturilor de orice fel. Își păstrează foarte bine forma și are o ținută excelentă, fiind potrivită pentru dulciurile cu straturi.
Sărbătorim de fiecare dată orice fel de eveniment pe cât de neînsemnat ar fi pentru unii, pentru noi e importantă chiar și zilele pline de soare într-o zi de iarnă.
Copilul din mine se bucură de orice, de vizita părinților, a fraților, a prietenilor și de tot ceea ce se întâmplă frumos în jurul meu. Ultima prăjitură pe care am umplut-o cu această cremă a fost Prăjitura Vis de primăvară, cu mousse de căpșuni și minunata cremă de ciocolată.
Așadar dacă sunteți în până de idei această cremă vă va scoate din încurcătură. Rămâneți alături pentru lista ingredientelor, dar și a modului simplu de preparare.
Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Într-un ibric punem laptele, cacaua și zahărul pe foc și le înfierbântăm.
Adăugăm ciocolata, lăsăm 2-3 minute după care amestecăm energic astfel încât să obținem o compoziție omogenă.
Turnăm compoziția caldă, nu fierbinte peste mascarpone și amestecăm ușor.
Cu ajutorul unui mixer de bucătărie mixăm ușor până obținem o cremă ușor aerată și lucioasă.
Cam asta a fost, simplu, rapid și foarte potrivită pentru orice fel de prăjitură ori tort.